Новости

Лист се са својом Дервентом
подигао из пепела

Дервентском листу, новини са традицијом дугом 111 година, на данашњи дан 1995. године удахнут је нови живот послије трогодишње пуазе у издавању и од тада до данас сваког четвртка појављује се пред читаоцима.

„Темељац у срцима“, како је тадашњи главни и одговорни уредник листа Драшко Одић описао „још један васкрс Дервентског листа“, наставио је свој ратом прекинут живот заједно са својом Дервентом.

Посљедице катаклизме коју је ратни вихор оставио за собом, заједно са својим Дервенћанима, корак по корак у живот је претварао и Дервентски лист.

Од тог 12. јануара 1995. године лист је прешао дуг и тежак пут, баш као и његов град, да би данас чврсто стојао на свом камену – темељцу усађеном у срца Дервенћана.

Редакција

Нимало лаког посла покретања листа из пепела прихватили су се тадашњи чланови редакције, главни и одговорни уредник Драшко Одић, технички уредник Чедо Вујичић, новинари Недељко Буркановић и Славко Покрајац са сарадницима Савком Пећићем и Едином Диздаревићем уз фотографа Момчила Ђалића.

Related posts

Промјена на челу Геронтологије, Туристичка без директора и УО

admin

У ОШ „19. април“ настава у другој смјени, у ОШ „Никола Тесла“ онлајн

admin

Изградња Ватрогасног дома стигла до финалне фазе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još