ИЗДВОЈЕНОНовости

У ОШ „19. април“ настава у другој смјени, у ОШ „Никола Тесла“ онлајн

Ученици Основне школе „19. април“ имаће данас наставу у другој смјени, док ће ђаци ОШ „Никола Тесла“ наставне јединице обрађивати онлајн.

Потврђено је то у школама послије јутрошње дојаве о постављеним бомбама у објектима свих основних и средњих школа на подручју града. Полиција је одмах послије сазнања о пријетњама које су школама у упућене путем мејла затоврила објекте и почела противдиверзионе прегледе.

Исте пријетње, осим дервентским, стигле су и на адресе школа широм Републике Српске.

Из Полицијске управе Добој потврдили су да је противдиверзиони преглед завршен у свим основним и средњим школама на подручју Дервенте, те да је утврђено да је пријетња о постављеној бомби била лажна.

Директорица ОШ „19 април“ Елвира Миљић потврдила је да ће се у овој школи настава одржати у другој смјени.

– Школа је мејл о постављеној експлозивној направи примила ноћас у 2.19 часова, а према упутству Министарства просвјете и културе, већ јутрос у 5.30 часова позвала сам Полицијску станицу, обавијестила раднике да не долазе на посао, а наставници су прослиједили поруке родитељима, тако да пред наш објекат није нико ни дошао – рекла је Миљићева додавши да ће након утврђивања да је објекат безбиједан, настава у другој смјени бити одржана.

У ОШ „Никола Тесла“ казали да се настава данас одвија онлајн, а да је за сутра планиран рад по уобичајеном распореду.

Директорица Основне школе „Тодор Докић“ из Календероваца Маја Петровић казала је да се у овој школи настава одвија само у првој смјени, тако да ће ученици сутра поново сјести у клупе према распореду, како је планирано и у ОШ „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић истакла је да ученици ове школе свакако не похађају наставу у другој смјени.

– Ми свакако радимо само у првој смјени, а све активности које су биле планиране за данас укључујући и полагање матурских завршних радова помјерено је за сутра – казала је Јовићева.

Директорица Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Гордана Асентић казала је да се настава и у овој школи од сутра наставља уобичајено, а ученици данас нису долазили у школу.

Related posts

АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ 5. ДЕЦЕМБРА

admin

Бијели хљеб у РС не може
да буде скупљи од 1,90 КМ

Derventski List

У РС ЈОШ 630 СЛУЧАЈЕВА ВИРУСА КОРОНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još