ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„МАЛА ОЛИМПИЈАДА“ ПРАЗНИК ДРУЖЕЊА И СПОРТА (ФОТО)

Малишани из Дервенте, Теслића, Добоја, Шамца и Прњавора, распоређени у седам екипа, дружили су се данас и такмичили у спортским дисциплинама на „Малој олимпијади“ које је другу годину заредом одржана у нашем граду.

Организаторске палице поново се прихватио вртић „Трол“ у сарадњи са Школом спорта „Арена“, а такмичење је подржала и Инвестиционо-развојна банка РС.

Директорица „Трола“ Гордана Симић казала је да је циљ ове манифестације социјализација дјеце, нарочито малишана који у септембру ове године крећу у школу.

– Иако смо ове године због вируса и водених оспица у мањем броју него прошле године, због чега нам из окружења нису дошла дјеца из три општине, одржали смо такмичења и добро се забавили и дружили. Оно чиме се ми можемо похвалити јесте чињеница да смо обухватили наше најмлађе чланове, односно дјецу од четири до шест година како бисмо развили њихов такмичарски дух и показали им како то изгледа учити кроз игру – рекла је Симићева додавши да ни ове године није изостала подршка начелника општине Милорада Симића, а манифестацију су помогли и предузећа „Webo Bosnia“, „Маркетинг про“, „Голден стар“, „Фрукта трејд“ и Пекара „Луг“.

Ученике је на почетку такмичења поздравио начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у Општинској управи Славен Пашалић казавши да се нада да ће ова манифестација постати традиционална у Дервенти.

– Ово је једна дивна манифестација на којој учествује велики број дјеце, а локална управа сваке године подржава одржавање оваквих дешавања како финансијски и материјално, тако и морално – рекао је Пашалић.

Тренер из Школе спорта „Арена“ Дарко Панић рекао је да је интересовање дјеце за спорт у предшколском узрасту заиста велико, те да су „Трол“ представиле двије од три групе које похађају малу школу спорта у том вртићу.

– Жао нам је што имамо смањен број учесника, али смо настојали да организујемо добру забаву и такмичење за малишане, чијем израсту смо прилагодили спортско такмичење. За све учеснике припремили смо награде  – рекао је Панић.

Дјеца су у дервентској Спортској дворани на почетку такмичења имали прилику да чују химну вртића „Трол“ коју изводе Дјечији хор „ Врапчићи“, те да се друже са Бобаном Фазонком.

Пласман

Иако је резултат био у другом плану, највјештији на спортским такмичењима били су малишани из Прњавора, док су друго мјесто заузели „Тролови предшколци“. Треће мјесто однијели су такмичари из Шамца, а четврту позицију дијеле млађи „Троловци“ и другари из Теслића, док су шесто мјесто заузели вршњаци из Добоја.

Related posts

Васкршњи базар уљепшава највећи хришћански празник

admin

Воћари да заштите засаде од мраза

admin

Низом прочитаних наслова његују културу читања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još