Култура

Малени музичари запјевали и засвирали пред публиком

Полазници Музичке радионице „Соната“ поклонили су вечерас суграђанима концерт поводом Васкрса, а свој други наступ уприличили су у Центру за културу.
Наставница Валентина Шатара која води радионицу истакла је да је ово је први васкршњи концерт младих музичара, те је изразила наду да ће што чешће наступати.
– Ово је други пут да организујемо концерт, јер су полазници претходно и премијерно имали свој први наступ пред Божић. Радионица броји око 40 дјеце из Дервенте и Брода и надам се да ће ускоро бити више наступа и различитих повода – рекла је Шатара.
Групе из Брода и Дервенте представиле су се пјесмама које су само дио активности које реализују на часовима, а један дио малишана има индивидуалне часове клавира, па су се представили различитим композицијама.
– Имамо око 20 дјеце да пјевају, а исто толико их и свира, али нажалост вечерас нисмо комплетни, јер неколико полазника није могло да учествује због водених оспица – додала је Шатара.
Осим најмлађих музичара, наступила је и ученица музичке школе Теодора Зарић, као гошћа на концерту.

Related posts

МЛАДИ ГОВОРНИЦИ УЉЕПШАЛИ „АРТ СЦЕНУ“

admin

„Цртице из живота“ оживјеле успомене

admin

Конџић својим дјелима заслужио поштовање

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još