ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Матуранти обојили Дервенту
најљепшим бојама младости

Улице Дервенте вечерас су заблистале љепотом и младошћу још једне генерације матураната Средњошколског центра „Михајло Пупин“, а њих 116 уз громогласан аплауз многобројних суграђана дефилеом су започели прославу матурске вечери.

Ученици завршних разреда опште гимназије, рачунарско – информатичке гимназије, техничара електроенергетике, мехатронике, електричара, ауто-електричара и обућара закорачили су вечерас у свијет одраслих, а успомене на једну од најважнијих вечери подијелили су са породицама, пријатељима и другаримa.

Да ће јој пријатељства, екскурзијe и сва познанства из гимназије заувијек остати у сјећању истакла је матуранткиња Анђела Божић, а планове за будућност заједно кују и Вања Пјерановић и Тамара Поповић.

– Ми смо ученице гимназије опшег смјера и цијелу посљедњу годину смо провеле заједно, тако да и планове за будућност правимо заједно. Планирамо да упишемо архитектонски факултет у Новом Саду и колико се радујемо новим изазовима, мало се и плашимо – казале су ове ученице.

Једна од најбољих ученица ове генерације Уна Теофиловић истакла је да ће своје школовање памтити по успоменама са пријатељима и догодовштинама, као и успјесима и такмичењима.

– Боравак у Петници ми је дефинитивно најдраже искуство из средње школе током којег сам стекла нову перспективу, а памтићу и успјехе које сам остварила на такмичењима. Размишљам о упису организационих наука, електротехничком и математичком факултету – казала је Теофиловићева, а најбољим у овој генерацији проглашен је ученик рачунарско – информатичке гимназије Вук Врањеш.

– Овај период памтићу и по добрим и по лошим стварима, али наравно више по оним добрим, које нам и остану најдуже у успомени. Драго ми је што сам остварио успјех ученика генерације и да су мој труд и рад препознати– казао је Врањеш који планира да даље школовање настави на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Из клупа СШЦ „Михајло Пупин“ већ 111 година изазе генерације успјешних младих људи, а да је и ова генерација богата управо таквим ученицима истакла је директорица ове школе Гордана Асентић.

– Вечерас испраћамо генерацију ученика који су заиста нанизали бројне успјехе на такмичењима свих нивоа, били су активни на конкурсима у хуманитарним акцијама и волонтеризму. Круна ове генерације јесте седам „вуковаца“ од којих је један понио и титулу ученика генерације. Жељела бих да нашим матурантима пожелим све најбоље на њиховом животном путу, да то буде пут добра и поштења – рекла је Асентићева додавши да је прославу матурске вечери финансирала Градска управа Дервента.

Матурској вечери ученика СШЦ „Михајло Пупин“ присуствовао је и градоначелник Милорад Симић са сарадницима.

– Ово су млади, а уједно и одрасли људи на прекретници живота, а ми можемо са њима да подијелимо задовољство и радост, пожeлимо им све добро, као и њиховим родитељима. Нека се чувају, буду здрави и на понос себи, родитељима и Републици Српској и да знају цијенити ово што смо ми створили за њих и што ће преузети – казао је Симић.

Related posts

За школске обавезе од четвртка се припрема 75 малишана

admin

ГОСТОВАЊЕ „КРОЈАЧА“ КОД „СЛОГЕ“ ЗА СТАРТ НОВЕ СЕЗОНЕ

admin

Хајка на шакала 28. јануара

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još