ИЗДВОЈЕНОНовости

МАШИНЕ НЕ СТАЈУ НА БРОЈНИМ ГРАДИЛИШТИМА

Иако су свакодневне активности у Дервенти прилагођене ванредној ситуацији која је у читавој Републици Српској уведена због појаве корона вируса, инфраструктурни радови нису стали.

Из Одјељења за стамбено-комуналне послове Општинске управе Дервента саопштили су да се тренутно наставља изградња саобраћајнице у Озренској улици, а настављена је и изградња путног правца Дејановићи -Ћустићи у Горњим Церанима.

– У току су и припремни радови за изградњу приступних стаза и трим стазе око помоћног игралишта Фудбалског клуба „Текстилац“. Завршена је прва фаза радова у вези са уређењем трга око ОШ „Никола Тесла“, те се ускоро планира постављање стубића на ивичњацима пјешачких стаза. Приведени су крају радови и на степеништу које води на некадашњу зелену пијацу и предстоји још постављање рукохвата – навели су из овог одјељења.

На помоћном објекту на Партизановом игралишту у току су финални унутрашњи радови, који би требало да буду ускоро завршени.

– У скоријем периоду очекује се почетак изградње наставка путног праваца Наградићи у Црнчи, а и нових путних праваца Легеновићи-Чолићи у Горњем Детлаку и Мандићи-Симићи у Доњој Лупљаници – навели су из одјељења.

Водовод и канализација

Када се ради о пројектима изградње и реконструкције водовода и канализације, актуелна је изградња водоводне мреже у Вуковарској улици, те три крака канализационих колектора у Новом Насељу. Реконструкција жабљег поклопца на Укрини и уређење изворишта Рашића Језеро у Дажници биће у потпуности завршено до краја седмице.

 

Related posts

ПОРОДИЧНА МЕДИЦИНА РАДИ И СУБОТОМ

admin

ПОТПИСАН КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ, УЗ СИМИЋА 11 ПАРТИЈА

admin

КОНТАКТИ ОБОЉЕЛЕ ПОД НАДЗОРОМ, 16 ОСОБА ТЕСТИРАНО

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još