Култура

Млади музичари први на сцени

Љетна манифестација која је лани најтоплије мјесеце у години испунила културом, „Љетна арт сцена“, и ове године ће употпунити културни живот Дервенте, а њено отворење најављено је за вечерас наступом ученика Музичке школе.

„Арт сцена“ ће и ове године бити одржавана на платоу испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ која је поново стала уз младе умјетнике у њиховој намјери да суграђанима представе културни потенцијал града, али и дају свој допринос куповини клавира за младе музичаре.

Програм прве вечери, како су најавили организатори, планирано је да отвори хорско извођење пјесама ученика Музичке школе.

– Полазници Музичке школе изводиће и композиције уз клавир, гитару, хармонику и виолину домаћих и страних композитора, почев од полазника припремног разреда Николе Жунића, те ученика првог разреда Маријане Јовичић, Елене Станојевић, Еме Карановић, Марка Пукете и Саше Толића, а наступиће и ученици другог разреда и то Дуња Станивуковић, Ања Сибинчић и Стела Којић. Прве вечери представиће се и ученици трећег разреда и то Алексеј Кнежевић, Стефани Станић и Душан Жунић, четвртог разреда Теодора Зарић и Анђела Орландо, као и ученици из редова петог разреда Дора Сибинчић, Кристина Павичић и Немања Николић и шестог разреда Теодора Топић и Маја Орландо – објаснили су организатори додавши да ће публику кроз програм водити Душица Станковић – Ђукић.

Организатори су такође најавили панел ликовне умјетности, те гостовање Александра Шаргића које је планирано у склопу мини – сајма књиге 2. и 3. јула.

– „Боја у свјетлу ријечи“ је назив отвореног панела који планирамо да одржимо у јулу у сарадњи са професорицом Бранкицом Новаковић. Овим путем позивамо све ауторе ликовне и визуелне умјетности на локалном нивоу, као и дервентске ауторе књига да нам се придруже у „Арт сцени“- казали су организатори додавши да су пријаве умјетника могуће на мејл адресу artscena.derventa@gmail.com.

Related posts

Специфичности БиХ сабране у путописни водич

admin

БИБЛИОТЕКА ЧУВА 625 СТАРИХ И РИЈЕТКИХ КЊИГА

admin

МАЛЕНИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ШТА ЗНАЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još