ИЗДВОЈЕНОНовости

Награде из Дубаија доказ да
квалитетно образовање брише границе

Да је образовање једино оружје којим можемо мијењати свијет и да не познаје границе доказује чињеница да су едукатори из цијелог свијета, међу којима и директорица вртића „Трол“ Гордана Симић, нашли своје мјесто под кровом организације „AKS Education Awards“.

Симићевој су протеклог викенда на самиту ове организације у Дубаију уручена два признања и то „Global Education Award Dubai 2022/23“ за иновативног васпитача године из БиХ, те награда за функционисање јавне предшколске установе „Трол“, као изванредне предшколске установе савремене педагогије.

Конгрес едукатора у Дубаију окупио је стручне раднике из области образовања из читавог свијета, а вртић „Трол“ уз директорицу представљали су и педагогица Вања Бећаревић, те координатор за васпитно – образовни рад Срђан Сарић.

– Част и задовољство је у свој град донијети свјетску награду и њом отворити још једна врата која траже прелазак још једног корака у свијету образовања. Окупљање едукатора из цијелог свијета под истим кровом доказ је да је образовање једино оружје којим можемо мијењати свијет – рекла је Симићева додавши да су Бећаревићева и Сарић дио тима вртића „Трол“ који показују да образовање, као једина исплатива инвестиција, руши све границе.

– Успјешни људи кроз образовање виде непрегледне могућности и остварења, те је тако већ годинама мој супруг Давор моја највећа подршка у остваривању професионалних компетенција и личног развоја. Његова несебична подршка довела га је до тога да заједно са мном буде препознат и именован за амбасадора „AKS Education Аwards“ – нагласила је Симићева напомињући да су титуле амбасадора велика част, али и обавеза да буде оправдано повјерење ове организације.

– Неочекивано изненађење је услиједило на самој додјели награда, гдје је званично објављено да смо Гордана и ја проглашени амбасадорима „AKS Education Аwards“. За Гордану је то као добитника награда била природна и очекивана ствар, а за мене који немам звање едукатора, велика част. То ми представља и велику обавезу да дам свој несебичан допринос у домену који се од мене буде очекивао – казао је Давор Симић.

Гордана Симић је једини овогодишњи добитник награде у двије категорије из БиХ, а осим едукатора из цијелог свијета, са простора Балкана конгресу су присуствовале делегације едукатора из Хрватске и Македоније.

Подршка

Директорица вртића „Трол“ захвалила је свима који су подржали њен рад и омогућили одлазак у Дубаи на додјелу награда.

– Хвала што дајете подршку образовању и тако чините да свијет буде богатији за оне који желе да уче, стварају и чине свијет богатијим учитељима и едукаторима – рекла је Симићева захваливши се Градској управи и дервентским привредницима и то компанијама „Гатарић“, „Амика“,  „Еко – Босанска Посавина“, маркету „Ђурић“, апотеци „Фарманова“, те фирмама „Трицет“ и „Дпринт“.

Related posts

У току изградња тротoара
према Бабином Брду

Derventski List

Слиједи реконструкцијa објекта школе, опозван предсједник Скупштине

admin

НА КОРОНА ВИРУС ПОЗИТИВНО ЈОШ 14 ОСОБА У „ЗЛАТНОМ ЛУГУ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još