Култура

НАГРАЂЕНИ ЂАЧКИ РАДОВИ ПОВОДОМ 8. МАРТА

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић” данас су уручене награде за најбоље цртеже и литерарне радове које су поводом Међународног дана жена – 8. марта основци посветили својим мајкама.

Ријеч је о конкурсу који је библиотека расписала за избор најбољих литерарних и ликовних радова на теме “Драга мајко, срећан ти 8. март”, “Само је једна мајка” и “Теби, надража жено”.

Када су у питању ликовни радови, у категорији од првог до петог разреда прво мјесто освојила је Хана Богдан, друго мјесто припало је Адријани Грабеж, док су треће мјесто подијелили Лука Томинчић и Дуња Јеврић. У категорији виших разреда за најбољи изабран је рад Стефани Богдан, друго мјесто освојила је Виолета Оро, а треће су подијелиле Дуња Јелисић и Уна Теофиловић.

Као најбољи литерарни радов, у категорији од првог до петог разреда, на првом мјесту је рад Елене Кузмановић, на другом Таре Миловановић, а треће мјесто припало је Дејану Васелићу и Кристини Мирковић. Од петог до деветог разреда, за најбољи литерарни рад, прво мјесто освојили су Маја Бојанић и Сергеј Радановић, друго Николина Аџић и треће Анђела Лукић.

Такође, награђени су и најбољи групни радови, тачније, радови које су направили разреди основних школа.

Related posts

ПРЕДСТАВЉЕН ДИО ОПУСА ДОБОЈСКОГ УМЈЕТНИКА

admin

„ВЕЛИКА РЕФОРМА“ ПОБРАЛА АПЛАУЗЕ

admin

ЧАСОПИС „СРП“ ПРЕД ДЕРВЕНТСКОМ ПУБЛИКОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još