Друштво

Настављају рад у служби хуманости

Општинска организација Црвеног крста наставиће и у идућој години све активности које имају за циљ помоћ суграђанима, истакнуто је то на сједници Скупштине ове организације на којој је усвојен програм рада и финансијски план за наредну 2021. годину, те резимиране активности проведене у текућој години.

– Програмом рада за 2021. годину предвиђене су традиционалне активности које Црвени крст проводи сваке године и усвајањем овог програма наставићемо тим путем. Ради се о дистрибуцији хуманитарне помоћи за социјално угрожена домаћинства, организоваћемо три акције добровољног даривања крви, обучавати возаче и ученике основних и средњих школа за пружање прве помоћи. Међу редовним активностима је и програм припреме и одговора на катастрофе и програм упозоравања на опасност од мина, те омасовљење организације Црвеног крста на локалном нивоу – рекао је секретар Општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић додавши да је финансијским планом за идућу годину планирано 30 одсто више средстава из буџета општине у односу на текућу годину.

– Финансијским планом за 2021. годину планиран је приход у износу од око 88.000 марака, а расход у износу од око 86.000 КМ. Овим планом тражено је из буџета општине 60.000 КМ, што је више од буџета за ову годину, а разлог је смањење средстава из властитих извора, а нарочито од обуке возача за пружање прве помоћи. Такође, још увијек постоји потреба за замјеном комплетне кровне конструкције на згради у којој је смјештена управа организације, а радови су процијењени на око 10.000 КМ – објаснио је Кујунџић.

Сједници је присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић казавши да је рад ове организације евидентно био отежан због мјера које су увођене како би се спријечило ширење корона вируса.

– Надам се да ћете успјешно радити и у идућој години – рекао је Пашалић.

Related posts

Регресирани дизел одобрен за 12 нових корисника

admin

ПОЧЕЛО ИЗДАВАЊЕ ЉЕКАРСКИХ УВЈЕРЕЊА

admin

„МАЛА ОЛИМПИЈАДА“ СУТРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još