ДруштвоИЗДВОЈЕНО

НА ОЦЈЕНИ 120 ПАСА ИЗ БиХ, СРБИЈЕ И ХРВАТСКЕ

Више од 120 паса различитих пасмина представљено је данас у Босанским Лужанима на државној изложби паса свих раса, а оцјењивани су пси из БиХ, Србије и Хрватске.

Ријеч је о манифестацији на којој се првенствено оцјењује љепота паса и додјељују кандидатуре ЦАЦ, а након 11 година поново се одржава у нашем граду захваљујући Ловачком удружењу „Мотајица“ и Кинолошком друштву Дервента, а све под окриљем кинолошких савеза РС и БиХ.

  • Кинолошко друштво Дервента по осми пут је организатор ове манифестације, а појављујемо се након дуже паузе јер смо посљедњи пут ово организовали давне 2008. године. Имамо доста паса свих раса, а посебно ловачких паса јер је ово подручје познато по ловству, а ту су и „украсни“ пси. Број пријављених паса говори више него што ријечи могу исказати, а надамо се да ћемо имати подршку наших покровитеља и наредних година – рекао је секретар Кинолошког друштва Дервента и међународни кинолошки судија Саша Кршић.

Изложбу је отворио начелник општине Милорад Симић, који је уз ЛУ „Мотајица“ покровитељ манифестације.

  • Задовољство је бити данас овдје и честитам организаторима. Моја кућа никад није била без пса и има га и данас, промијенили смо много пасмина, нисмо ишли на такмичења, али подијелимо сва задовољство с људима који имају пуно више времена и знања и љубави кад је у питању однос према животињама – рекао је Симић нашаливши се да посједује теријерку која би данас добила награду за најдебљег пса.

Да изложба добије едукативни карактер побринула се група дјеце из Дервенте. Они су за ову прилику поставили штанд и паное којима настоје да укажу на значај бриге о љубимцима.

  • Уочили смо проблем јер има пуно паса луталица и желимо да зауставимо неодговорност према псима. Код школе је увијек пуно паса и тешко нам је гледати како су незбринути. Циљ нам је да пробудимо свијест људи да не муче животиње и не одбацују их – казали су школарци.

Related posts

БОГАТА ПОНУДА РИБЕ, ЦИЈЕНЕ ПОВОЉНИЈЕ

admin

У ТОКУ АНАЛИЗА ВОДЕ ИЗ УКРИНЕ, ИНСПЕКТОРИ И ДАНАС НА ТЕРЕНУ

admin

Сајам „Књига из блока“ спојио
писану ријеч и хуманост

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još