ДруштвоИЗДВОЈЕНО

На снази црвено упозорење, најављено до 40 степени

Црвени метеоаларм који упозорава на екстремно високу температуру ваздуха упаљен је данас за подручје Бихаћа, Тузле, Сарајева и Мостара гдје ће температура бити и до 40 степени Целзијусових, док је за остале крајеве на снази наранџасто упозорење.

Највиша дневна температура ваздуха у периоду од 12 до 17 часова на подручју Бихаћа, Тузле и Сарајева биће између 37 и 39, а Мостара између 38 и 40 степени Целзијусових.

Наранџасти метеоаларм на снази је на подручју Приједора, Бањалуке, Вишеграда, Фоче и Требиња гдје ће бити врло вруће, уз највишу температуру ваздуха од 35 до 38, локално и вишу.

Црвено упозорење значи да су прогнозиране нарочито опасне временске појаве које могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбједност људи и животиња, објавио је Републички хидрометеоролошки завод.

Наранџасто упозорење значи да је вријеме опасно и да су прогнозиране опасне временске појаве, које су таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

http://www.nezavisne.com

Related posts

Усвојен буџет града за идућу
годину од 22,24 милиона КМ

Derventski List

Ранг – листа стипендиста, потписивање уговора 5. марта

admin

Жеља из дјетињства
кроји планове

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još