Култура

Ненад Милкић представио
свој књижевни опус

Дервентским љубитељима писане ријечи вечерас је по први пут у оквиру књижевне вечери књижевник Ненад Милкић у Дервенти представио свој богат књижевни опус који одликује родољубива књижевност.

Милкић је до сад објавио двије збирке поезије и седам романa.

– С обзиром да никад до сада нисам разговарао са дервентским читаоцима о својим дјелима, највише смо и причали о сваком роману помало, али нагласак свакако стављам на роман „Кости“ који се бави питањем страдања Срба у Сарајеву у периоду од 1992. до 1995. године и за који сам награђен годишњом наградом Удружења књижевника РС – рекао је Милкић појаснивши да пет романа припада родољубивој књижевности, док се романи „Зовем се Дуња“ бави питањем абортуса, те роман „Дистимија“ који се бави оним што људи носе у себи, на шта су спремни да ураде и шта су њихови страхови.

– Сви моји романи су засновани на истинитим причама. Сматрам да требамо да радимо док су ти људи живи, чланови њихове породице или њима блиски, да би њихове изјаве биле преточене у романе како би оставили наредним генерацијама – појаснио је Милкић.

Аутор је најавио да тренутно ради на наставку „Погрома“ који је замишљен у четири дијела, а до краја године свјетло дана ће угледати „Огањ о Косову“ и „Лажи о Сребреници“.

Related posts

Симићева пјесма „Сањам“ дио зборника о помирењу

admin

Књижевно вече са Владимиром Кецмановићем 16. јуна

Derventski List

Симићу признање
књижевника из Словеније

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još