Култура

„Нешто као срећа“ на престижном
позоришном фестивалу у Србији

Глумачка постава Драмског студија Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ представиће се у суботу, 9. децембра, на сцени фестивала 45. „Масукини дани“ представом „Нешто као срећа“.

Млади дервентски глумци на овом фестивалу једини су представници из Републике Српске, а на истој сцени представиће се професионални и аматерски театри и то позориште на Теразијама, позоришта „Славија“, „Театар на брду“, „Театар 011“, те Народно позориште из Београда, те многа друга.

– Пред сами крај године, наш студио има огромну част и захвалност да наступа на једном од најстаријих и најеминентијих позоришних фестивала у Србији. Наступ на „Масукиним“ данима је од огромног значаја за наш студио, библиотеку, саму Дервенту, а можемо слободно рећи и за Републику Српску с обзиром на то да смо на овом фестивалу једини представници културе из наше земље – казао је ментор и идејни творац Драмског студија Синиша Тешановић додавши да је посебна част што ће имена Дервенћана као учесника фестивала бити уписана заједно уз имена великих професионалних и аматерских театара из Србије.

– На овом фестивалу, представиће се велика глумачка и редитељска имена из Србије и то Љиљана Стјепановић, Мина Лазаревић, Раде Марјановић, Дејан Цицмиловић, Ђурђа Тешић, Јелена Ђокић, Виктор Савић, Слобода Мићаловић, Вук Костић и други – нагласио је Тешановић.

„Масукини дани“ од 26. новембра до 10. децембра по 45. пут у Великој Плани на једном мјесту спајају професионалне и аматерске представе и пред публику ставља широк спектар ликова и тема.

Related posts

ОТВОРЕН ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ

admin

„ЉЕТНА АРТ СЦЕНА“ ПОДИГЛА ЗАВЈЕСУ

admin

Ликовна умјетност обојила „Арт сцену“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još