Друштво

Од 1. јануара искључиво употреба
електронских здравствених картица

У здравственим установама у Републици Српској од 1. јануара 2024. године здравствена заштита ће се искључиво остваривати на основу електронске картице осигураника, а из Фонда здравственог осигурања позивају грађане који још нису преузели своју електронску картицу да то учине до краја ове године.

– Дакле, више неће бити могуће без електронске здравствене картице приступити електронском картону пацијента нити у апотеци подићи лијек на рецепт. Искључивом употребом електронске картице евентуалне грешке и потенцијалне злоупотребе система неће бити могуће, јер се сада у пракси знају дешавати грешке усљед погрешног уношења матичног броја или имена и презимена осигураника – саопштено је из фонда.

Тренутно је у Републици Српској активна 913.401 електронска картица, док је остало још неуручених електронских картица, а највише је случајева да су грађани подносили захтјев за израду електронске картице, али никада нису дошли да је преузму.

Related posts

ТАКМИЧЕЊЕ РИБОЛОВАЦА У НЕДЈЕЉУ НА ПАТКОВАЧИ

admin

Пјесме и рецитације
женама у част

Derventski List

Уље скупље за марку, „скочиле“ цијене пилетине и горива

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još