Друштво

Од 1. јануара искључиво употреба
електронских здравствених картица

У здравственим установама у Републици Српској од 1. јануара 2024. године здравствена заштита ће се искључиво остваривати на основу електронске картице осигураника, а из Фонда здравственог осигурања позивају грађане који још нису преузели своју електронску картицу да то учине до краја ове године.

– Дакле, више неће бити могуће без електронске здравствене картице приступити електронском картону пацијента нити у апотеци подићи лијек на рецепт. Искључивом употребом електронске картице евентуалне грешке и потенцијалне злоупотребе система неће бити могуће, јер се сада у пракси знају дешавати грешке усљед погрешног уношења матичног броја или имена и презимена осигураника – саопштено је из фонда.

Тренутно је у Републици Српској активна 913.401 електронска картица, док је остало још неуручених електронских картица, а највише је случајева да су грађани подносили захтјев за израду електронске картице, али никада нису дошли да је преузму.

Related posts

У Српској већ 20 година негативан природни прираштај

admin

ИНФЕКЦИЈЕ ПУНЕ АМБУЛАНТЕ

admin

ШКОЛЕ СЕ ПРИПРЕМАЈУ ЗА ДОЧЕК ЂАКА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još