ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ОСНОВЦИ СЕ ТАКМИЧИЛИ У РЕЦИТОВАЊУ

Поводом Октобарских дана културе, у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ данас је одржано такмичење у рецитовању ученика основних школа, на којем се, кроз двије категорије, представило укупно 36 основаца.

У категорији нижих разреда, од првог до петог, прво мјесто је освојио Алексеј Кнежевић, друго мјесто припало је Јовани Јошић, док је треће мјесто заслужила Лејла Бундавица.

За најбољег рецитатора у категорији виших разреда, тачније, од шестог до деветог, проглашена је Ерна Мехмедовић, друго мјесто је освојила Ксенија Попадић, а треће Драго Станић.

Умијеће ученика оцјењивао је жири, који су чинили драматург и глумац Огњен Богдановић и глумац Стефан Максић из Дис – позоришта Бањалука.
Ученица VII 2 разреда Основне школе „Никола Тесла“ Ксенија Попадић, која је са рецитацијом пјесме „Плава звезда“ Мирослава Антића освојила друго мјесто, није крила одушевљење.
-Веома сам срећна. Много сам се трудила, али мислила сам да нећу успјети освојити награду, јер је конкуренција била јака, а било је и неколико такмичара са истом пјесмом коју сам ја изабрала. Рецитовање волим још одмалена, од вртићких дана, с тим да имам фотографско памћење, па пјесмице увијек лако и брзо запамтим – истакла је Попадићева.
Побједницима су уручене симболичне награде.

Related posts

Свечано на Благовијести у Старој цркви

admin

МАСКЕ ОБАВЕЗНЕ И НА ОТВОРЕНОМ

admin

ВРТИЋ „ТРОЛ“: ПРИПРЕМА ЗА ШКОЛУ ОД 1. МАРТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još