Друштво

ОШ „19. април“ поносно
истакла своје резултате

Садржајним програмом, који је започео изведбом химне Републике Српске, а настављен фолклорним, рецитаторским и другим тачкама које су припремили ђаци и њихови наставници, Основна школа „19. април“ обиљежила је Дан школе.

Дан ослобођења Дервенте у Другом свјетском рату, 19. април, чији назив и носи ова школа, био је прилика да на свечан начин буде приказан труд ученика и њихове активности, као и да буду истакнути њихови резултати.

Директорица школе Елвира Миљић нагласила је да школа, али ђаци, имају због чега да буду поносни.

– У протеклој години наставници и ученици наше школе постигли су запажене резултате на такмичењима свих нивоа, а оно што бих посебно истакла, а што се већ три године одвија и у нашој школи, а то је процес спољашњег вредновања квалитета рада школе. Извјештаји са посматраних часова су стигли и савршени су, а без обзира на оцјену нашег рада, заиста сам презадовољна свим што смо постигли у радили ове и протеклих година – рекла је Миљићева додавши да је прослави Дана школе, поред представника града, јавног и вјерског живота Дервенте, присуствовао и представник Републичко педагошког завода РС Славко Драгосављевић.

Дан школе честитао је и градоначелник Милорад Симић.

– Ово је добра школа, носи лијепо име, а краси је и добар тим који функционише и остварује добре резултате. Надам се да ће досадашње праксе преузети и млади људи, наставници и да ће се тренд вриједног рада, са још бољим резултатима наставити досадашњом трасом – рекао је Симић.

Програму обиљежавања Дана школе присуствовали су и замјеник градоначелника Синиша Јефтић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, директори и представници осталих дервентских школа и установа, те шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић.

Related posts

Малена Јана
звијезда вртића

Derventski List

Зграда Дервентског листа постаје „енергетски здрава“

admin

Крунисан такмичарски
стаж дуг 20 година

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još