Друштво

Сребрна математичка
медаља за Огњена Којића

Међународна Олимпијада у менталном рачунању, која је по седми пут у Београду окупила око 1.000 малених зналаца из области математике, била је веома успјешна за прилика и за осмогодишњег Дервенћанина Огњена Којића који је своје знање из ове области крунисао сребрном медаљом.

Дјеца од четири до 14 година из десет земаља свијета такмичила су се под паролом „Знање је моћ“, а Огњену који је полазник школе „Малац генијалац“ било је то друго учешће на олимпијади.

– Огњену се ове године такмичио у области анзан, односно дисциплини у којој дјеца визуализују абакус, у сабирању и одузимању, што је заправо и циљ код дјеце која иду у нашу школу. На такмичењу су се смјењивали бројеви на 500 милисекунди, а основни критеријум за учешће јесте могућност дјетета да визуализује абакус – објаснила је учитељица менталне аритметике Милијана Чивчија додавши да је Огњен школицу „Малац генијалац“ у фебруару прошле године.

Она је казала да школицу „Малац генијалац“ у Дервенти похађа тридесетак дјеце и да малишани показују видљиве напретке у области математике.

Related posts

У току пријаве дјеце за љетовање

admin

Најмлађим указано на
важност очувања здравља

Derventski List

Размијењена искуства у предшколској области

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još