ИЗДВОЈЕНОНовости

Парламент о извршењу буџета и именовању начелника одјељења

Скупштина града разматраће на сједници која је заказана за четвртак, 26. мај, више од 50 тачака међу којима су извршење буџета града за прошлу и први квартал ове године, именовање начелника свих шест одјељења Градске управе и измјене Статута града.

На дневном реду који је данас утврдио скупштински Колегијум налазе се и два рјешења о извршењу правоснажних пресуда Окружог суда у Добоју, те одлуке о продаји непокретности и неизграђеног градског грађевинског земљишта путем лицитације, као и о замјени и продаји непокретности у својини града физичким лицима. Одборници ће одлучивати и о куповини градског грађевинског земљиштва у својини „Фрукта трејда“ и именовању Савјета за израду измјене дијела Регулационог плана „Гаковац“.

Када се ради о кадровским питањима, на дневном реду је разрјешење вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, те именовању на ово и још пет руководећих мјеста у градским одјељењима.

На дневни ред, послије повлачења са претходне сједнице, поново је увршћен приједлог измјене Статута града, а на засједању ће ријечи бити и о поништењу конкурса за именовање три члана Управног одбора Центра за културу и разрјешењу вршилаца дужности чланова УО у овој установи. Накнадно је на дневни ред додата и тачка која се односи на разрјешење члана УО Центра за културу и именовање вршиоца дужности члана УО.

Предложено је и разрјешење једног члана УО Спортског центра и именовање вршиоца дужности на ову функцију, а требало би да буде именован и в.д. члана УО Центра за социјални рад. Одлучиваће се и о одлуци о расписивању конкурса за избор чланова Одбора за жалбе града и разрјешењу члана скупштинског Одбора за праћење примјене кодекса понашања.

Дневни ред је допуњен и информацијама о стању у области културе и стипендирању студената и ученика у школској 2021/2022. години и извјештајима о намјенском утрошку средстава посебних водних накнада и намјенских средстава по основу продаје шумских дрвних сортимената за прошлу годину. Расправљаће се и о прихватању иницијативе за израду измјене дијела Регулационог плана „Гаковац“.

Related posts

СКУПШТИНА 8. ОКТОБРА О РАСПОДЈЕЛИ СУФИЦИТА И РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА

admin

На снази измјене
на јавним паркинзима

Derventski List

Доступно још 50 доза вакцине против грипа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još