ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Доступно још 50 доза вакцине против грипа

Дом здравља Дервента и ове године је набавио већи број вакцина против сезонског грипа за лица за која трошкове вакцинације сноси Фонд здравственог осигурања РС, а поред великог интересовања које је владало за вакцинацију против вируса грипа, из ове здравствене установе истичу да располажу са још 50 доза ове вакцине.

– Позивамо суграђане који су заинтересовани да се вакцинишу а припадају категоријама за које Фонд здравственог осигурања сноси трошкове вакцинације да се јаве у Дом здравља ради вакцинације, а услов је да имају право на бесплатну вакцину и нису у изолацији због контакта са обољелим од корона вируса – навели су из ове здравствене установе.

Фонд здравственог осигурања трошкове вакцинације против грипа сноси за пацијенте који болују од шећерне болести и примају инсулин, за оне који болују од исхемијске болести срца са уграђеним стентом или бајпасом, након балон дилатације или валвулопластике или су пацијенти са уграђеним пејсмејкером. Право на бесплатну вакцину имају и пацијенти са трансплантираним бубрегом, обољели од хроничне бубрежне слабости и пацијенти који су на третману хемодијализом, обољели од малигних болести који су завршили са хемиотерапијом и тренутно немају клиничких знакова болести, обољели од мишићне дистрофије и мултипле склерозе, као и ХИВ позитивни и обољели од АИДС-а, те дјеца лијечена од реуматске грознице са промјенама на срцу и цистичне фиброзе, као и особе са посебним потребама у колективном смјештају.

Related posts

Сајам „Књига из блока“ спојио
писану ријеч и хуманост

Derventski List

ПРЕДСТАВЉЕНА „СИЗИФОВА БОРБА ЗА ПРАВОПИС“

admin

УРУЧЕНА ДОНАЦИЈА РОДИТЕЉСКОЈ КУЋИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još