ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Пацијентима доступне патронажене посјете

Дом здравља Дервента омогућио је пацијентима пружање кућних/патронажних посјета које су доступне сваким радним даном од осам до 14 часова.

– Патронажа, чије услуге могу да користе и покретни и непокретни пацијенти, у саставу је Породичне медицине, а посјете обавља медицински техничар по налогу породичног љекара – истакли су из Дома здравља додајући да медицински техничар приликом патронажне посјета може да обавља више терапијских и дијагностичких поступака.

– Пацијентима је путем патронаже доступно превијање, апликација парентералне терапије (давање инјекција и укључивање инфузија), пласирање уринарног катетера, кућна њега стоме и замјена диска колостоме, као и узимање узорака за лабораторијска испитивања – прецизирали су из Дома здравља истичући да се посјете, за сада, обављају у градском подручју, а да је у плану пружање патронажних услуга и у селима, чим се за то стекну услови.

_

 

Related posts

Желим да искористим све могућности кулинарства

admin

ДЕРВЕНТА ЗАСЛУЖУЈЕ СТАТУС ГРАДА

admin

НАПРЕДУЈУ УНУТРАШЊИ РАДОВИ У СТАРОЈ ЦРКВИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još