ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПЕДЕСЕТАК ПРВАЧИЋА МАЊЕ НЕГО ЛАНИ

Прва знања од септембра, према подацима Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, у четири дервентске основне школе стицаће 191 ђак првак, што је за педесетак ученика мање у односу на прошлу школску годину.

Иако се не ради о коначном броју уписаних ђака, евидентно је да ће у ходнике образовања по први пут крочити мање ђака.

Највећи број првачића уписано је у Основну школу „Никола Тесла“ и то 87 ученика, од којих ће по два ученика похађати подручне школе у Великој Сочаници и Босанским Лужанима, а остали ученици ће бити распоређени у четири одјељења у централној школи.

У Основну школу „19. април“ уписана су 74  ученика, с тим да ове године у подручној школи у Трстенцима неће бити ученика првог разреда.

– У централну школу је уписано 66 ђака првака, а у подручну школу у Мишковцима два ученика, док је у Кострешу уписан један првачић. У овој школској години није уписан ни један ученик у подручну школу у Трстенцима, а у подручној школи у Агићима свих пет уписаних ученика су дјевојчице – рекли су из ове школе.

Основна школа „Тодор Докић“ у Календеровцима ове године биће богатија за 16 ученика, од којих ће десет ученика сјести у школске клупе у централној школи, док ће пет првачића кренути у подручну школу у Дријену, а у Доњој Лупљаници уписан је само један ученик.

У Основној школи „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи број првачића ове године је мањи за седам у односу на прошлу годину, тако да ће ове школске године у централној школи бити пет ученика првог разреда, док су у подручним школама у Доњој Осињи и Црнчи уписани по један ученик, а у подручну школу у Горњим Церанима четири ученика.

Тривић: Очекујемо

ђаке у клупама

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да се министарство припрема за нову школску годину, очекујући да ће је ђаци дочекати у школским клупама.

Тривићева је истакла да министарство сада већ планира активности када је ријеч о почетку нове школске године, те да се очекује да ће епидемиолошка ситуација дозволити да се одвија редовни наставни процес у школским клупама. Она је нагласила да, ипак, прије августа неће бити ништа одређено.

Related posts

ПРИКУПЉЕНО 170 ДОЗА КРВИ

admin

Подршка и поклони за
кориснике „Будућности“ и „Сунца“

Derventski List

Санација враћа безбједност
мосту у Доњем Детлаку

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još