ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Пливање савладало
120 малишана

Дипломе о успјешно завршеној „Школи пливања“ која већ 14 година окупља дервентске малишане на базенима „Олимп“, уручене су данас за 120 дјеце која су у два термина савладавали и усавршавали технике пливања.

Курс пливања традиционална је активност Школе спорта „Арена“ која од 2010. године окупља дјецу старију од пет година, а малишани који су и ове године имали прилику да „клешу“ технике пливања и роњења нису крили задовољство завршеним курсом.

– Било ми је јако лијепо са другарима и сада знам да пливам, а надам се да ћу и сљедеће године доћи у школу пливања – рекао је десетогодишњи Стефан Мандић који је већ трећу годину дио пројекта, а задовољан је и једанаестогодишњи Стефан Шаврљуга.

– Наш тренер Горан је био добар и моји другари су задовољни. Поручио бих својим другарима који не знају да пливају да се пријаве на ове часове – рекао је Стефан.

Да ће и сљедеће године доћи на часове пливања рекла је шестогодишња Ања Брадоњић.

– Највише ми се свидјело пливање, али још морам да учим – рекла је Ања, а седмогодишња Лана Бјелошевић савјетовала је другаре непливаче да се придруже овим часовима.

Као и ранијих година, подршка за одржавање часова пливања није изостала из Градске управе.

– Ову лијепу активност, у оквиру комплекса „Олимп“ његујемо и подржавамо од 2010. године и ово је прилика да непливачи постану пливачи, као и да савладају нове технике, али и да усвоје здраве навике као надоградњу за све остале активности у животу – рекао је замјеник градоначелника Синиша Јефтић.

Организатор и један од тренера школе пливања Дарко Панић истакао је да су поред основне обуке непливача били доступни и часови напредне групе.

– Желио бих напоменути да смо поред основне обуке непливача имали и напредну групу гдје дјеца уче различите технике пливањса, а ове године је та група била бројна и сви су савладали технике успјешно. Узраст који је обухваћен пројектом је од пет до 16 година и надамо се да ћемо и сљедеће године бити у прилици релаизовати овај пројекат и, свакако, уз подршку Градске управе која је и ове године сносила половину трошкова. Циљ је да дјеца буду задовољна, да савладају пливање и да лијепо проведу и садржајно испуне љетњи период године – рекао је Панић додавши да су са малишанима радили и тренери Горан Лукић и Милорад Бјелошевић.

И ове године, младе непливаче угостили су базени „Олимп“.

– Желим да истакнем задовољство што се сваке године на нашим базенима одржава школа пливања, а што се није прекидало ни у вријеме пандемије корона вируса. Много дјеце је до сад прошло кроз ову школу и мислим да смо сви били задовољни, првенствено дјеца, и објектима и тренерима, а потврда је да се дјеца враћају из године у годину – рекао је власник „Олимпа“ Андрија Бјелошевић.

Related posts

Млади музичари показали умијећа

admin

Ускоро додатна паркинг мјеста поред школа

admin

БРЕНДИРАЊЕМ ЗАШTИТИТИ ДОМАЋУ ПРОИЗВОДЊУ (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još