ИЗДВОЈЕНОНовости

Поднесен приједлог за
опозив Маринка Николаша

Клубови одборника СНСД, СП, НДП-УС-СПС у Скупштини града Дервента поднијели су приједлог за опозив потпредсједника дервентског парламента Маринка Николаша и захтјев за што прије организовање сједнице скупштинског Колегијума и самим тим сједнице Скупштине града.

У образложењу овог приједлога, трећина одборника наводи да је Николаш као директни организатор посјете предсједника Хрватске Зорана Милановића Дервенти и одликовања 103. бригаде ХВО-а уздрмао темеље мукотрпно грађеног суживота.

– Потпредсједник Скупштине града Маринко Николаш уједно је и предсједник Удруге драговољаца и ветерана домовинског рата Хрватског вијећа одбране Херцег Босне, подружница у Дервенти, а у његовој организацији је 25. марта у Дервенти за заслуге у рату и исказано јунаштво њених припадника одликована злогласна 103. бригада ХВО-а од стране предсједника Хрватске Зорана Милановића, а том приликом је Николаш држао заставу ове бригаде чији је био припадник – наводи се у приједлогу за опозив гдје се истиче да одликовање ове бригаде која је починила страшне злочине над Србима представља увреду и провокацију грађана Дервенте и читаве Републике Српске.

– Николаш својим неморалним, недлоличним и неодговорним понашањем понизио је све српске жртве и нанио неопростиву и непроцјењиву штету међунационалним односима Срба и Хрвата у Дервенти, те показао да није достојан да обавља функцију потпредсједника Скупштине града. Николаш да има макар зрно људскости и морала сам би поднио непозиву оставку и јавно се извинио свим грађанима Дервенте – наводи се у приједлогу трећине одборника у Скупштини града.

Смјену Николаша, као једног од главних организатора доласка хрватског предједника у Дервенту 25. марта и који се као једини као дервентски функционер састао са Милановићем, затражила је Градска борачка организација.

Related posts

„ДУАЛ“ ДО КРАЈА ЈУНА У ДОБОЈСКОЈ РЕГИЈИ

admin

ИЗ ГРОЗДОВА ЋЕ ПОТЕЋИ ВРХУНСКО ВИНО

admin

„САНИНО“ ДВИЈЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОГОН ДЕРВЕНТСКЕ ПРИВРЕДЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još