ИЗДВОЈЕНОНовости

Поднесен приједлог за
опозив Маринка Николаша

Клубови одборника СНСД, СП, НДП-УС-СПС у Скупштини града Дервента поднијели су приједлог за опозив потпредсједника дервентског парламента Маринка Николаша и захтјев за што прије организовање сједнице скупштинског Колегијума и самим тим сједнице Скупштине града.

У образложењу овог приједлога, трећина одборника наводи да је Николаш као директни организатор посјете предсједника Хрватске Зорана Милановића Дервенти и одликовања 103. бригаде ХВО-а уздрмао темеље мукотрпно грађеног суживота.

– Потпредсједник Скупштине града Маринко Николаш уједно је и предсједник Удруге драговољаца и ветерана домовинског рата Хрватског вијећа одбране Херцег Босне, подружница у Дервенти, а у његовој организацији је 25. марта у Дервенти за заслуге у рату и исказано јунаштво њених припадника одликована злогласна 103. бригада ХВО-а од стране предсједника Хрватске Зорана Милановића, а том приликом је Николаш држао заставу ове бригаде чији је био припадник – наводи се у приједлогу за опозив гдје се истиче да одликовање ове бригаде која је починила страшне злочине над Србима представља увреду и провокацију грађана Дервенте и читаве Републике Српске.

– Николаш својим неморалним, недлоличним и неодговорним понашањем понизио је све српске жртве и нанио неопростиву и непроцјењиву штету међунационалним односима Срба и Хрвата у Дервенти, те показао да није достојан да обавља функцију потпредсједника Скупштине града. Николаш да има макар зрно људскости и морала сам би поднио непозиву оставку и јавно се извинио свим грађанима Дервенте – наводи се у приједлогу трећине одборника у Скупштини града.

Смјену Николаша, као једног од главних организатора доласка хрватског предједника у Дервенту 25. марта и који се као једини као дервентски функционер састао са Милановићем, затражила је Градска борачка организација.

Related posts

ДЕРВЕНТИ ПРИЗНАЊЕ „КАПЕТАН М. АНАСТАСИЈЕВИЋ“

admin

Богојављење подсјећа на извор вјере

admin

Влада утврдила буџет за 2024, веће пензије,
борачка примања и плате у образовању

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još