ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОД НАДЗОРОМ 219 ОСОБА, ДВИЈЕ У СТРОГОЈ ИЗОЛАЦИЈИ

Дервентски епидемиолози, закључно са јучерашњим даном, под надзор су ставили укупно 219 особа, док су двије особе у строгој изолацији јер су навели да су били у контакту са обољелим од ЦОВИД-19, саопштено је данас из Хигијенско-епидемиолошке службе дервентског Дома здравља.

– Током 16. марта под надзор епидемиолога због корона вируса стављено је 168 особа, и то 114 из Аустрије, 26 из Њемачке, десет из Словеније, седам из Италије, пет из Србије, двије из Белгије, те по једна из САД-а, Русије и Швајцарске. Тиме је број особа које су под надзором повећан на укупно 219 – навели су из Дома здравља.

Додали су да су двије особе у строгој изолацији јер су навели да су у Аустрији били у контакту са обољелим од ЦОВИД-19.

– Њихово стање, али и стање свих осталих који су под надзором, свакодневно се прати и сви се добро осјећају – нагласили су из ове здравствене установе.

Дезинфекција

Из Дома здравља су навели да су јуче дезинфиковане стара и нова аутобуска станица, Дом за старија лица „Златни Луг“, Центар за социјални рад, Пореска управа, Ватрогасни дом, Фонд здравственог осигурања, те зграде Основног суда и Шумске управе у Дервенти.

УПУТСТВО

Свим особама које су у претходних 14 дана боравиле у Италији, Аустрији, Њемачкој, Шпанији, Француској, Словенији, Кини, Ирану, Јужној Кореји или су било гдје дошле у контакт са особом која је обољела од инфекције изазване корона вирусом савјетује се:

– Да се јаве Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља на бројеве телефон 053-331-023 локал 112 и 053-333-292 ради добијања потребних информација;

– Проведу у кућној изолацији, уз минимум контаката са укућанима, 14 дана од дана напуштања горе наведеног подручја односно контакта са обољелом особом;

– Уколико се у наведеном периоду јаве повишена температура, кашаљ, отежано дисање да не долазе у здравствену установу, већ телефонским путем контактирају свог породичног љекара, Станицу хитне помоћи или Хигијенско-епидемиолошку службу Дома здравља како би им се обезбедио медицински третман без угрожавања здравља осталих пацијената.

Related posts

НАПРЕДУЈЕ ИЗГРАДЊА ВАТРОГАСНОГ КОМПЛЕКСА

admin

Привреда лична карта Дервенте

admin

ДО 16 ЧАСОВА ГЛАСАЛО 10.429 БИРАЧА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još