Култура

Поезија се ушушкала „Под сјенком Мјесеца“

Вече поезије „Под сјенком Мјесеца“ посвећено Свјетском дану поезије који се обиљежава 21. марта, одржано је вечерас у организацији Стручне и техничке школе и Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.
Програм је са ученицима припремила и увјежбавала професорица Драгана Плавшић, која каже да већ трећи пут школа у сарадњи са библиотеком приредјује поетско вече.
Програм је започео „мјесечевим плесом“ који су извеле ученице Стручне и техничке школе, а поред плеса и многобројних стихова, ове године програм су увеличале и чланице школског хора које су извеле пјесму „Писаћу јој писма дуга“.
-Редован гост на овој манифестацији је и Немања Николић, који се сваке године радо одазове и звуцима гитаре увелича вече стихова. Стихове су поред ученика Стручне школе говорили и професори, као и директорица школе Бранка Јовић. Традиционално, у програм укључујемо и публику – казала је Плавшићева.
Директорица Народне библиотеке Мирјана Плиснић истиче значај манифестација чији су дио ученици.

-Трудимо се да током цијеле године одржимо разне манифестације за свачији укус, а посебно су нам драге вечери у којима учествују дјеца нашег града и суграђани – рекла је Плиснићева.
Поред познатих поета, публика је чула и стихове ученице школе Јоване Ђекић и професорице Душице Станковић Ђукић.
Програм су обогатили и разни цитати посвећени мјесецу, затим скечеви и одломци из Ћопићевих и Антићевих записа који говоре о Мјесецу.

Related posts

Свечана академија окупила награђене пјеснике

admin

Концерт „Комбајн квартета“
затвара „Пркос фест“

Derventski List

Књига „Глоги“ у Дервенту донијела вртлог емоција

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još