Друштво

Полицајци ђацима указују на правилa понашања у саобраћају

Полицијски службеници Полицијске станице Дервента одржали су ове седмице за 50 ученика првих разреда Основне школе „19. април“ предавање о безбједном и правилном понашању у саобраћају.

Током мјесеца септембра у свим школама на подручју које покрива дервентска Полицијска станица  одржавају се предавања у оквиру кампање „Заштитимо дјецу у саобраћају“.

Из Полицијске управе Добој подсјећају да је од почетка нове школске године појачано присуство полиције у близини школа и на путевима којима се креће већи број ученика, а све у циљу заштите најмлађих учесника у саобраћају.

– Полицијска управа Добој апелује на возаче да са појачаном пажњом учествују у саобраћају, посебно у близини школа и на путним правцима на којима се крећу ученици, како би на тај начин повећали безбједност најмлађих суграђана. Уједно, апелујемо и на родитеље да дјецу упознају са саобраћајним правилима, те да их упозоре да не претрчавају коловоз, да користе обиљежене пјешачке прелазе и да улицама ходају пажљиво, посебно на мјестима гдје нема тротоара – истакли су из ове управе.

Related posts

Видовданско вече духовношћу обасјало град

admin

ЧЛАНОВИ „БОСИЉКА“ ЗАИГРАЛИ У ВУКОВАРУ

admin

„Зборник сјећања ученика V4“
споменар за цијели живот

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još