ИЗДВОЈЕНОНовости

Поново забрањена музика уживо

Евидентно је погоршање епидемиолошке ситуације у Републици Српској по питању новозаражених и броја хоспитализованих – рњкао је министар здравља РС Ален Шеранић након данашњег Штаба за ванредне ситуације због чега је одлучено да оредјене мјере у наредних седам дана буду оштрије.

– Забрањује се музика уживо у угоститељским објектима. Без обзира на капцитет смјештаја максималан број људи је 50 у угоститељском објекту. Спортско – реакретаивне активности се обустављају наредних седам дана – рекао је министар Шеранић.

Такође, препоручује се рад од куће тамо гдје је могуће. Процес повећавања заражених, како је рекао, усложњава процес имунзације.

– Фокус је заштита медицинских радника – додао је Шеранић.

У току седам дана значајно се погоршала ситуација, а број болничких пацијената је већи за око 100, а посљедично је повећан и број пацијената на респираторима.

Оје посјетио да се 22. фебруара могло размишљати о релаксацији, а данашње мјере се односе на седам дана како би се испратило стање.

Бањалука и Источно Сарајево предњаче по броју заражених. И у Вишегарду и у Требињу је забиљежен раст броја заражених.

– Немамо још информацију да ли циркулише неки од нових сојева вируса код нас – додао је Шеранић.

Related posts

Машине и алати под надзором суда

admin

ЗАВРШЕН ПРВИ УПИСНИ РОК, СЛОБОДНО САМО ЈЕДНО МЈЕСТО

admin

СВЛАЧИОНИЦЕ НА ПАРТИЗАНОВОМ ДОБИЈАЈУ НОВИ СЈАЈ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još