ИЗДВОЈЕНОНовости

НИЧЕ НОВА БОЛНИЦА У ДОБОЈУ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и директор компаније „Чајна синофарм интернешнел корпорејшн“ Ли Цхан положили су данас камен темељац за изградњу нове болнице „Свети апостол Лука“ у Добоју која ће обезбиједити савремене услове лијечења за око 330.000 становника добојске регије и дијела ФБиХ.

Рок за иградњу нове болнице вриједне 88.568.717 КМ без ПДВ-а је 36 мјесеци, а уговор о изградњи и опремању болнице, по систему „кључ у руке“, потписан је данас у Добоју са кинеском компанијом.

Додик је истакао да данас свједочимо важном догађају, који је за многе некада био и нестваран.

– Ова болница добиће најсавременију опрему. Овдје су се среле наша жеља и потреба и способност кинеских партнера да изграде овај објекат. Добој заслужује ову болницу. За 36 мјесеци овдје ћемо се поново наћи, на пониос свих нас – рекао је Додик.

 

Предсједник Владе РС Радован Вишковић нагласио је да је више од 800 милиона марака уложено у здравствени сектор Српске откако је СНСД са коалиционим партнерима на власти. Он је поручио да ће грађани Добоја имати најсавременије услове за лијечење, достојних 21. вијека.

– Здравствени радници ће моћи да покажу сва своја знања користећи најсавременију технологију и опрему. Градњом ове болнице здравствени сектор не зауставља инвестиције. Градићемо болнице у Зворнику, Фочи и Градишци – навео је Вишковић.

Вршилац дужности директора болнице Младен Гајић најавио је увођење нових услуга које ће унаприједити здравство ове регије.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић изјавио је да је поносан на тошто је Добој постао значајан здравствени центар.

Капацитет

Нова болница располагаће са укупно 468 кревета, имаће главни операциони блок са четири операционе сале, ургентни блок са операционом салом, дијагностички центар са више од 22 разних радиолошких и других дијагностичких процедура, дневну амбулантну/поликлиничку услугу са око 20 специјалистичких консултација, онколошку дневну болницу и друго. Пројектовани су одвојени улази за пацијенте и особље и улаз у ургентни блок.

http://www.rtrs.tv

Related posts

ИЗРАДА ЕЛАБОРАТА КОРАК БЛИЖЕ ВОДОВОДУ ЗА ОСИЊСКИ КРАЈ

admin

Почео други круг уписа у средње школе

admin

Захвалнице за 16 волонтера за пружену руку помоћи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još