Друштво

Постављен крст на
звоник сочаничког храма

На звоник храма Вазнесења Господњег у Великој Сочаници, чија је обнова почела половином фебруара, данас је постављен крст.

Крст висине 2,5 метара и ширине 1,6 метара, тежак је око 150 килограма, а дар је супружника Видомира и Даринке Којић.
-Моји преци су били веома привржени цркви и осјећам обавезу да и ми потомци храм доведемо у стање какво му и приличи – рекао је Којић.
Предсједник Грађевинског одбора Драгислав Зарић објаснио је да су прву фазу реконструкције храма финансијски успјешно затворили и да почиње реализација друге фазе.
-Што се тиче звоника то је сада завршено постављањем крста, а слиједи промјена столарије и свлачење фасадног дијела. Добили смо значајну финансијску помоћ од предсједника Републике Српске Милорада Додика 15.000 марака, Епархија зворничко – тузланска је издвојила 10.000, а Градска управа и градоначелник Милорад Симић издвојили су 15.000 марака, а доста добар је одзив мјештана и привредника, што нас посебно радује – рекао је Зарић.

Надлежни свештеник Славољуб Тривић додао је да је ово велики дан за сочаничку Црквену општину, те се захвалио свима који су до сада учествовали у реконструкцији храма, те дародавцу данашње хране за раднике Миливоју Ђукићу са породицом.
Реконструкција цркве која датира из 1930-тих година прошлог вијека планирана је у три фазе.

Related posts

НА ПОКЛОН ШЕСТ СВЕЧАНИХ ФРИЗУРА ЗА МАТУРАНТЕ

admin

СТАБЛО МАНДАРИНЕ ПРЕПУНО СОЧНИХ ПЛОДОВА

admin

Пријаве за нове чланове
одбора до 18. децембра

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: