ИЗДВОЈЕНОСпорт

Посљедња етапа 17. априла стартује у Дервенти

Бициклистичка трка Београд – Бањалука биће одржана од 13. до 17. априла, а посљедња етапа започеће у Дервенти, дефинисано је уговором који су данас потписали градоначелник Милорад Симић и директор трке Владимир Куваља.

До старта у Београду остало је још девет дана, а директор Куваља је истакао да је Дервента као дио трке позната по томе јер се у њој често рјешавао поредак

– У Дервенти се често рјешавао поредак, јер је пролазак кроз овај град увијек био напоран и технички захтјеван за све такмичаре. У посљедње три године, не рачунајући прошлу, управо група која се успјела одвојити у Дервенти је прва прошла кроз циљ у Бањалуци – рекао је Куваља истичући да је Дервента добар домаћин и да је подршка града неупитна.

– С обзиром на то да је ово град који је познат по подршци и привредницима и спортистима, подршка прати и један од највећих спортских догађаја у Србији и Републици Српској и велика ми је част што ће овдје стартовати посљедња и вјероватно најинтересантнија етапа која ће одлучити побједника – додао је Куваља.

Трка се вози кроз осам градова и ове године доживљава своје 16. издање, а градоначелник Милорад Симић подсјетио је да је Дервента већ 11 година подршка спортској манифестацији која спаја Београд и Бањалуку, односно Републику Српску и Србију.

– Сада ми је жао што нисмо одмах на почетку били сарадници у оваквом једном догађају, али вјероватно нисмо одмах схватили озбиљност овог посла и ове манифестације. Али, поправили смо се и драго ми је да је у највећем броју Дервента на неки начин била домаћин трке, јер смо препознали сараднике и висок ниво озбиљности. Дервента је добро позната када је спорт у питању и расадник рукометаша и фудбалера и појединачних спортиста, а из скромног буџета издвајамо пола милиона за спорт. То није довољно, али су то значајна средства – рекао је Симић додавши да је срећан што ће Дервенћани бити у прилици да испрате један овакав догађај.

Захвалност за дугогодишњу подршку Градској управи изразио је и технички директор трке Саша Гајичић, који је подсјетио да је трка регистрована у Свјетској бициклистичкој федерацији и у високој категорији 1, а да ће учествовати 25 екипа са 175 такмичара.

– Ове године имамо такмичаре из Аустралије, Америке и Европе, а наступаће и национални тимови БиХ и Србије. Имамо добре такмичаре и очекујемо веома добру трку – рекао је Гајичић.

У Београду се 13. априла вози кружна трка, 14. априла вози се етапа од Обреновца до Бијељине, трећи дан је резервисан за етапу од Бијељине до Власенице, а након тога караван се сели у Добој одакле ће се возити до Приједора, а 17. априла стартује посљедња и најважнија етапа у Дервенти.

У сарадњи са Градском управом биће организоване и дјечије трке, а Гајичић је позвао Дервенћане да доведу своје малишане и да буду дио ове трке.

Велики број такмичара ће двије ноћи провести у Дервенти, као и караван па велику улогу у организацији имају и хотелијери. Вршилац дужности директора Туристичке организације града Биљана Теофиловић истакла је да се то не дешава често и да је и с тог аспекта трка од великог значаја за Дервенту.

– Сама трка и старт у Дервенти нам је изузетна част и много нам значи то што ће стотину возила уз толико људи боравити код нас. Двије вечери ћемо угостити екипе и капацитети ће та два дана бити у потпуности попуњени, што се ријетко када дешава у нашим хотелима и мотелима – рекла је Теофиловићева.

Related posts

Смањене марже на основне животне намирнице

admin

Новитет царински техничар и два одјељења гимназије

admin

Благојевић и Павловићева
најбољи спортисти Дервенте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još