ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

ПОЧИЊЕ ПРИЈЕМ ЗАХТЈЕВА ЗА ПОМОЋ ЗА МАЈ

Пореска управа Републике Српске позвала је пореске обвезнике који обављају дјелатности којима је одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације било забрањено обављање дјелатности у мају да поднесу Пореској управи писану изјаву са захтјевом за уплату пореза и доприноса или најниже плате у зависности од дужине трајања забране обављања дјелатности у мају 2020.

– Порески обвезници којима је забрана обављања дјелатности трајала најкасније до 11. маја 2020. године дужни су Пореској управи РС поднијети писану изјаву са захтјевом ради измирења обавеза по основу пореза и доприноса за исплаћене плате за мај 2020. године из Фонда солидарности за обнову РС, односно обавезе по основу доприноса за лица која самостално обављају дјелатност – наведено је у саопштењу Пореске управе РС.

Како се додаје, с друге стране, порески обвезници за које је забрана обављања дјелатности трајала најмање до 12. маја 2020. године дужни су да Пореској управи РС поднесу писану изјаву са захтјевом ради исплате најниже плате и доприноса на најнижу плату за мај 2020. године из Фонда солидарнсоти за обнову РС.

Писане изјаве са захтјевом, Списак правних лица и предузетника којима је забрањено обављање дјелатности и Упутства за попуњавање изјава са захтјевом, те остале информације можете пронаћи на интернет страници www.poreskaupravars.org у секцији Инфо KОВИД-19.

Related posts

Вода стиже до 50 домаћинстава у Турским Лужанима

admin

УЗ ТРУБАЧЕ И ПЈЕСМУ ОПРОСТИЛИ СЕ ОД ШКОЛЕ

admin

Почела масовнија вакцинација Дервенћана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još