EкономијаИЗДВОЈЕНО

Представљени планови „Амике“

Градоначелник Милорад Симић и амбасадор Италије у БиХ Маркo ди Руцо посјетили су данас фирму „Амика“, гдје су се са једним од власника компаније Ђузепеом Модонезеом упознали са плановима за наредни период.

Менаџмент ове фирме покренуо је иницијативу за запошљавање особа са инвалидитетом у производном погону, те уређење спортског терена који би користили радниви „Амике“, али и остали грађани.

Градоначелник Симић је истакао задовољство посјетом овој италијанској фирми која послује са 100 одстотним страним капиталом и запошљава око 700 радника.

– Ово је једна од 34 компаније у Дервенти са страним капиталом, а која нас је обрадовала и раније овог мјесеца, када су угостили предсједницу Српске Жељку Цвијановић и премијера Радована Вишковића. Јасно је да ова фирма, која запошљава око 700 људи; а који произведу 40.000 пари обуће дневно, јако добро функционише, а према мојим сазнањима и радници су задовољни. Драго ми је што сам данас био у прилици да упознам и амбасадора Италије, па сам искористио ту прилику да му предочим гдје стоји Дервента, чиме располаже, као и то да имамо Италијане за почасне грађане, али и да већ 16 годину имамо побратимљену општину Пинероло, са којима смо у јако добрим односима – истакао је Симић додавши да је власник „Амике“ током састанка предложио идеје за будућност.

– Идеји власника „Амике“ јесте да буде иницијатор округлог стола са другим фирмама  о теми запошљавања инвалидних лица у производњи. Они су сами казали да ће на линији производње, а већ мало сарађују са Центром „Будућност“, да нађу који су то послови које би ова лица могла обављати. Хоћу да вјерујем да ће се на тај позив одазвати још неколицина привредних субјеката – казао је Симић додавши да постоји и идеја да се изгради и спортски терен са тениским и дјечијим игралиштем и теретаном.

Related posts

Усаглашени правци дјеловања на предстојећим изборима

admin

Дервентска привреда чврсто стоји на ногама

admin

„САНИНО“ ДВИЈЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОГОН ДЕРВЕНТСКЕ ПРИВРЕДЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još