Друштво

Прилика за набавку нове
механизације из Мађарске

Дервентским пољопривредницима данас је представљен нови јавни позив Фондације за одрживи развој „Прогресус“ за додјелу бесповратних средстава при набавци пољопривреде механизације, опреме и алата из Мађарске.

Представник ове фондације Вања Савићевић подсјетио је да је јавни позив отворен до 14. октобра и да пољoпривредници имају могућност набавке механизације уз подршку до 70 одсто вриједности опреме, односно максимални износ бесповратних средстава износи до  25.000 евра по кориснику.

– Ради се о одличној прилици за пољопривреднике да дођу до нове механизације, а новина у овом јавном позиву јесте да за опрему и алате могу аплицирати и прерађивачи хране, воћа и поврћа – рекао је Савићевић напомињући да је у односу на прошлогодишњи позив, поједностављена процедура пријаве.

– Важно је да се заинтересовани произвођачи на вријеме пријаве, односно региструју у нашем систему. Они немају никакве обавезе све док ми не објавимо да су испунили услове јавног позива – додао је Савићевић.

Овај вид подршке, који је резултат сарадње влада Републике Српске и Мађарске, већ је искористило око 200 произвођача, међу којима и одређени број из Дервенте.

Један од њих је и Борко Аничић из Горњих Календероваца који очекује испоруку механизације.

– У набавци сам учествовао са нешто више од 5.000 марака, а остатак је учешће фондације – рекао је Аничић.

Презентацији јавног позива у Центру за културу присуствовали су и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Градске управе, те пољопривредни произвођачи.

Заинтересованим су детаљи јавног позива доступни и у канцеларији „Прогресуса“ у Дервенти.

Related posts

Породица Тривић треба
помоћ свих добрих људи

Derventski List

Папрене цијене
прасића пред празнике

Derventski List

Цијене горива предводе талас поскупљења

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još