Друштво

Прилика за награде и путовање у Солун

Ђаци из читаве Републике Српске имају прилику да изражавајући своју креативност постану дио обиљежавања 30. рођендана Републике Српске, те сјећања на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац“ и притом освоје награде.

Поводом 30 година од настанка Републике Српске, Представништво РС у Грчкој расписало је конкурс за избор најбољег литерарног рада на тему „Српска у Срцу“, на који могу да се пријаве и дервентски ђаци средњих и осмог и деветог разреда основних школа.

У позиву Представништва наводи се да ђаци треба да напишу један литерарни рад од максимално три странице, а рок за достављање радова је 1. април.

– Радови се достављају на електронску адресу Представништва office@srpskaingreece.com, а аутор најбољег рада ће бити награђен петодневним путовањем у Солун за њега и његову породицу. Побједници ће бити проглашени 2. маја – наводи се у позиву.

Сви основци и средњошколци своје ликовне и литерарне радове могу да пошаљу и на конкурс који организује „Спомен-подручје Доња Градина“ у сарадњи са Републичким педагошким заводом на тему „Сјећање на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац“.

У конкурсу се наводи да је предвиђено да свака школа изабере и достави највише три литерарна рада и мапу од десет  ликовних радова.

– Радови се могу доставити до 5. априла на адресу Републичког педагошког завода, Улица Милоша Обилића 39, Бањалука, а износи од 300 марака за прву, 200 за другу и 100 марака за трећу награду биће додијељени посебно у конкуренцији основних, а посебно у конкуренцији средњих школа – наведено је у позиву.

Награде у Доњој Градини за најбоље литерарне и ликовне радове о страдању у Јасеновцу биће додијељене 1. маја.

Related posts

Заштити засаде због ниских температура

admin

Бољи положај инвалида
остаје главни задатак

Derventski List

Недостатак стручних кадрова шанса за запослење

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još