Друштво

Бољи положај инвалида
остаје главни задатак

Чланови Савеза инвалида рада данас су на редовној годишњој сједници Скупштине разматрали и усвојили извјештај о раду и финансијски извјештај Надзорног одбора за протеклу 2023. годину, те план и програм рада и финансијски план за текућу годину.

Предсједник дервентског Савеза инвалида рада Ратко Пећић нагласио је да ће и у овој години настојати да побољшају положај инвалида.

– Наставићемо да се боримо за своја права, а највише ћемо се залагати за поништење постотка инвалидности, како бисмо имали право на инвалиднину и накнаду по основу тјелесног оштећења. Надамо се да ћемо смањити и трошкове пацијената на дијализи тако што ћемо се залагати да ова врста медицинске услуге поново буде доступна у Дому здравља у Дервенти – рекао је Пећић додавши да ово удружење има јако добру сарадњу са локалном управом.

– На годишњем нивоу добијамо два гранта из буџета, за рад и пословање савеза и за пацијенте на дијализи – додао је Пећић.

Током засједања истакнуто је да ће, као и претходних година, сви чланови настојати да учествују у реализацији спортских и културних манифестација, те обиљежавања значајних датума.

Related posts

Чишћење обале Укрине у недјељу

admin

Организован осмомартовски пријем за одборнице

admin

Прихваћена 84
захтјева из Дервенте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još