Култура

„Пркос – фест“ и овог љета
доноси културно освјежење

„Пркос – фест“, манифестација која слави умјетност, и ове године унијеће у дервентске љетње вечери дашак културног освјежења, а сви којима је ова област блиска у пажљиво одабраном програму уживаће од краја јула до друге половине августа.

Дервентска Народна библиотека „Бранко Радичевић“ на свом платоу биће домаћин бројним умјетницима и ствараоцима из нашег града, али и других средина, а програм је, како су из ове установе најавили, бити по укусу свих генерација.

– Циљ ове љетње манифестације јесте да прикажемо све гране умјетности и то тако да их приближимо свим генерацијама – рекла је директорица Народне библиотеке Мирјана Плиснић додајући да ће прво вече „Пркос – феста“ 23. јула бити посвећено управо најмлађима.

– С обзиром да желимо најмлађима да пренесемо значење и суштину „Пркос – феста“, манифестацију ћемо отворити програмом прилагођеном њима. Биће ту кино на отвореном, радионице и аниматори – рекла је Плиснићева најављујући за 28. јул друго вече фестивала.

– Тада ћемо у нашем граду угостити представу Дис позоришта младих из Бањалуке „Док нас смрт не растави“, а треће вече, које је планирано 5. августа, биће у знаку музике, а употпуњено промоцијом аудио књиге и дружењем са Слађаном Зрнић и Миланом Савићем. Дервенћанима ће се у оквиру четвртог издања, 11. августа, представити гудачки квартет „Мераки“ из Београда, а завршница је планирана 18. августа и за то вече припремили смо грнчарску радионицу са Драгом Хандановићем – објаснила је Плиснићева.

Као и лани, уз „Пркос – фест“ стала је Градска управа, а подршку манифестацији пружили су и бројни суграђани.

Почеци

„Пркос – фест“, који је прошлог љета доживио своје прво издање, поникао је на темељима и са мисијом „Љетње арт сцене“ да шири крила култури и умјетности. Љетње вечери у Дервенти овај фестивал лани је испуњавао разним врстама умјетности коју су посјетиоцима представљали дервентски и умјетници из других средина. Уз овај фестивал стала је и Омладинска банка Дервенте.

Related posts

Представљање дјела „Ћирилицом пишем“ у сриједу

admin

Ученици концертом
славили музику

Derventski List

Да сада треба да се „пробијам“ не знам одакле бих почео

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još