Култура

„Пркос – фест“ и овог љета
доноси културно освјежење

„Пркос – фест“, манифестација која слави умјетност, и ове године унијеће у дервентске љетње вечери дашак културног освјежења, а сви којима је ова област блиска у пажљиво одабраном програму уживаће од краја јула до друге половине августа.

Дервентска Народна библиотека „Бранко Радичевић“ на свом платоу биће домаћин бројним умјетницима и ствараоцима из нашег града, али и других средина, а програм је, како су из ове установе најавили, бити по укусу свих генерација.

– Циљ ове љетње манифестације јесте да прикажемо све гране умјетности и то тако да их приближимо свим генерацијама – рекла је директорица Народне библиотеке Мирјана Плиснић додајући да ће прво вече „Пркос – феста“ 23. јула бити посвећено управо најмлађима.

– С обзиром да желимо најмлађима да пренесемо значење и суштину „Пркос – феста“, манифестацију ћемо отворити програмом прилагођеном њима. Биће ту кино на отвореном, радионице и аниматори – рекла је Плиснићева најављујући за 28. јул друго вече фестивала.

– Тада ћемо у нашем граду угостити представу Дис позоришта младих из Бањалуке „Док нас смрт не растави“, а треће вече, које је планирано 5. августа, биће у знаку музике, а употпуњено промоцијом аудио књиге и дружењем са Слађаном Зрнић и Миланом Савићем. Дервенћанима ће се у оквиру четвртог издања, 11. августа, представити гудачки квартет „Мераки“ из Београда, а завршница је планирана 18. августа и за то вече припремили смо грнчарску радионицу са Драгом Хандановићем – објаснила је Плиснићева.

Као и лани, уз „Пркос – фест“ стала је Градска управа, а подршку манифестацији пружили су и бројни суграђани.

Почеци

„Пркос – фест“, који је прошлог љета доживио своје прво издање, поникао је на темељима и са мисијом „Љетње арт сцене“ да шири крила култури и умјетности. Љетње вечери у Дервенти овај фестивал лани је испуњавао разним врстама умјетности коју су посјетиоцима представљали дервентски и умјетници из других средина. Уз овај фестивал стала је и Омладинска банка Дервенте.

Related posts

Анђели Орландо и Ањи Сибинчић прва мјеста

admin

„Лето кад сам научила да летим“ у три термина

admin

„Цјеловитост“ Саре Савић плијени сликарским мајсторијама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još