ИЗДВОЈЕНОНовости

ПУНА КУЋА ДЈЕЦЕ НАЈВЕЋИ БЛАГОСЛОВ (ФОТО)

Начелник општине Милорад Симић уприличио је данас традиционални пријем за породице са троје и више дјеце, а сала Центра за културу врвила је од дјечије граје, те осмијеха поносних родитеља.

Укупно 23 мајке од новембра, када је био посљедњи пријем за вишечлане породице, родиле су 27 дјеце, а начелник их је обрадовао поклонима. У том периоду четири породице добиле су близанце, једна мајка родила је шесто дијете, једна пето, једна четврто, док је 16 мајки родило треће дијете.

Јелена и Славен Секулић у децембру су постали родитељи близанаца, Марије и Матеја.

– Наше бебе смо дуго чекали и коначно смо дочекали ту срећу да постанемо родитељи. Поручила бих свима који имају проблем са плодношћу да никада не одустану и да се боре. Жеље се увијек испуне, само треба вјеровати у њих. Понекад је напорно с њима двома, али ту су муж, свекрва, јетрва, па се добро сналазимо – каже Јелена.

Близанци Љубица и Лазар обрадовали су своје родитеље Биљану и Милијана Стојчића, који нису скидали осмијехе с лица.

– Ово је заиста највећа срећа и богатство. Пријеми које начелник општине организује су заиста дивни. Причала сам са другим мајкама и док сам боравила у болници због ризичне трудноће и сазнала да ријетко која општина ово ради – рекла је Биљана додајући да са иако има много обавеза око близанаца, велику подршку и помоћ има од мужа, мајке, свекрве и тете.

Као треће дијете у породицу Милинковић стигла је Маша.

– Имамо три кћерке, Лану која има седам година, Катарину стару три године и недавно нам је стигла Маша. Дјевојчице су добре, послушане и свима бих препоручила да рађају више деце, јер они су украс света – каже мајка Јелена.

Ово је био први пријем за мајке са троје и више дјеце у овој години на којем начелник треће и свако сљедеће дијете у породици дарује са 600 марака, близанце са 2.000, а тројке са 3.000.

– Лијепо је да имамо толико мајки које су родиле треће, четврто, пето, шесто дијете, а лијепо је и када имамо четири мајке које су родиле близанце. Било би још љепше кад би Бог дао да буде и тројки и четворки више. Био бих радостан кад бисмо овдје окупили и баке, деке, тетке, стричеве и ширу родбину. Од великог броја сусрета које током године организујемо, ово је најиспуњенији – рекао је начелник општине Милорад Симић честитајући родитељима принове у породици, пожеливши да им дјеца буду здрава и напредна.

Подршка

Традиционални пријем за мајке са троје и више дјеце начелник организује два до три пута годишње, а овом приликом породицама је уручено 19.400 марака. Овогодишњим буџетом за ову намјену предвиђено је 33.000 марака.

Related posts

Бројни малишани на тргу
дочекали дјечију нову годину

Derventski List

Припреме за Вашар у пуном јеку

admin

Од данас дозвољена музика уживо и публика на спортским теренима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još