Новости

Радионица украшавања
васкршњих јаја у суботу

Радионица украшавања и осликавања васкршњих јаја, коју као и до сада организује Коло српских сестара „Царица Милица“, биће одржана и ове године на Велику суботу од 10.30 до 14 часова испред Саборног храма Успења Пресвете Богородице.

Из кола позивају најмлађе Дервенћане да буду дио лијепог и корисног дружења. Радионица се организује у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу, а у данима пред празник коло проводи и хуманитарну акцију прикупљања помоћи за најугроженије суграђане.

– За радионицу смо припремили 1.200 јаја која ће послије украшавања бити подијељена у Саборном храму, храму Преображења Господњег у Новом насељу, те у манастиру Бишња на литургији за Васкрс. И даље су добродошли прилози прехрамбених и хигијенских производа, као и новчане донације, а планирано је да имамо и хуманитарни базар у „Хипер Корту“ 13. априла, те 15. априла, на Велику суботу, у Саборном храму – казали су из кола додајући да је подјела прикупљене помоћи планирана на Велику суботу.

Related posts

ЧУВАТИ СЈЕЋАЊЕ НА ХРАБРОСТ БОРАЦА ПРОТИВ ФАШИЗМА

admin

План да 1.729.317 КМ суфицита буде уложено у инфраструктуру

admin

Радановић предсједник Скупштине,
буџет се увећава за 3,3 милиона КМ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još