Новости

Тутњевић усељава
у стамбени контејнер

Стамбени контејнер за Добривоја Тутњевића, који је донирао предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, припадници Републичке управе цивилне заштите данас су поставили у Доњем Детлаку и он је спреман за усељење.

Тутњевић, који је до сада боравио сам у неусловној кући, с радошћу је дочекао боље услове за живот.

– Значиће ми ово пуно. Иако још увијек немам воду, струју имам. Хвала свима који су помогли – рекао је овај Дервенћанин којим ће стамбени контејнер од 18 квадрата са кухињским елементима, тоалетом и прикључцима за струју и воду бити нови дом.

Представник Хуманитарног удружења „Мали Анђео“ из Бањалуке Саша Икић, које је покренуло акцију за збрињавање овог Дервенћанина, захвалио је свима који су помогли да се акција приведе крају, посебно предсједнику Владе РС Радовану Вишковићу.

– Републичка управа цивилне заштите раније је организовала транспорт контејнер у Дервенту, који се налазио испред Спортског центра, али временски услови нису дозвољавали да се припреми терен за његово постављање. Коначно је данас и тај посао завршен – рекао је Икић.

Представник Републичке управе цивилне заштите Славиша Вучковац рекао је да поред дотрајале куће у Доњем Детлаку постављен контејнер преуређен за потребе становања.

– Вјерујем да ће овом човјеку сада живот бити лакши – рекао је Вучковац који је Тутњевићу у име своје породице донирао пакет са основним намирницама.

– Био сам потресен условима у којима је овај човјек живио и на овај начин сам желио да му помогнем – додао је он.

Дио ове хуманитарне акције био је и Младен Тодорић.

– Дугујемо велику захвалност дугујемо и кабинету предсједника Владе РС који су препознали важност рјешавања стамбеног проблема нашег комшије Добривоја. Слика куће у којој Добривоје живи и све око ње говори више од ријечи – истакао је Тодорић додавши да је Тутњевић добар човјек којем је неопходна помоћ других људи.

– Потрудићу се да наредних дана обезбједимо и прикључак за воду – додао је Тодорић.

Акција за помоћ Дервенћанину покренута је почетком године, а захваљујући разумијевању кабинета премијера РС, обезбијеђен је контејнер за становање.

Related posts

ЖУНИЋ: ВАНРЕДНО СТАЊЕ ЗА БРЖУ РЕАКЦИЈУ

admin

О сету буџетских докумената и признањима данас

admin

ЦЕНТАР ГРАДА ОД 2. ЈУЛА ПОНОВО ШЕТАЛИШТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još