Друштво

Радионице малишанима доносе чар вртића

Малишани из руралног дијела Дервенте средина, захваљујући CIVITAS-овим радионицама које реализује вртић „Трол“, добили су прилику да буду дио предшколског васпитања и образовања.

Бесплатне радионице, које су у „Тролу“ почеле у октобру, похађа 30-так дјеце од четири до шест година која нису обухваћена редовним вртићким програмом, а од новембра доступне су и малишанима у Календеровцима и Осињи.

Директорица вртића „Трол“ Гордана Симић казала је да су на овај начин успјели да изађу у сусрет и дјеци која не живе у градској средини.

– Сматрам да дјеца у селима заслужују исте радионице које се организују у вртићу, па смо се организовали тако да се дружимо и са групом од 26 дјеце у Осињи и 16 у  Календеровцима. Радионице се одржавају у просторијама основних школа – објаснила је Симићева додавши да постоји и велико интересовање да се радионице организују и у Трстенцима.

Међутим, како је истакла, претходно је потребно провести анкету међу родитељима, те разговарати са руководством школе како би се обезбиједио простор за одржавање радионица.

– Свакако треба радити на томе да рурална подручја буду покривена предшколским васпитањем и образовањем и то на начин да и дјеца и родитељи буду задовољни – додала је она.

Бесплатне радионице трајаће до средине децембра.

Related posts

Матуранти обојили Дервенту
најљепшим бојама младости

Derventski List

Хуманитарном концерту одазвало
се више од 720 суграђана

Derventski List

Поново обавезне маске у
здравственим установама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još