Eкономија

Расписан позив за подстицај модернизације производње

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске објавило је данас Јавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у инвестиционе пројекте у 2021. години укупне вриједности четири милиона марака.

Право на подстицај остварује се на основу пројекта привредног субјекта, који за предмет може имати набавку савремених технологија и опреме, набавку нове или коришћене опреме која није старија од 12 година, или развој и иновацију.

Средства су намијењена за суфинансирање дијела улагања пројеката привредних субјеката које реализују субјекти из сљедећих области: индустрија текстила, одјеће и обуће, дрвопрерађивачка индустрија, метална и електро индустрија (изузев производње и прераде базних метала), индустрија гуме и пластике, папирна индустрија и индустрија грађевинских производа, односно производња осталих производа од неметалних минерала.

Од укупног износа средстава најмање 25 одсто средстава одобрава се и додјељује привредним субјектима који запошљавају до 50 радника или који су остварили пословни приход  у 2020. години до 3.000.000 КМ.

Јавни позив остаје отворен 30 дана од дана објављивања, а сви обрасци за попуњавање могу се преузети на интернет страници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске, а пријаве са потребном документацијом могуће је слати и путем поште на адресу министарства.

Додатне информације могу се добити на број телефона 051/338-376, а сви заинтересовани привредни субјекти се за сва додатна питања могу обратити и путем мејла: јavni.poziv@mpp.vladars.net.

 

 

 

Related posts

ДВА МИЛИОНА КМ ПОДРШКЕ ПРИВРЕДНИМ ИНВЕСТИЦИЈАМА

admin

ДЕРВЕНТА МАМАЦ ЗА ИНВЕСТИТОРЕ

admin

Најскупља кућа у Српској продата за 620.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još