Новости

Реализовани сви постављени задаци

У касарни „Здравко Челар“ данас је постројавањем јединица Инжињеријског батаљона и свечаним пријемом настављено обиљежавање 1. децембра, Дана Оружаних снага БиХ, а том приликом поручено је да војне структуре остају на располагању цивилном становништву.

Комадант пуковник Владимир Бојић казао је да су у току ове године реализовани сви постављени задаци и осигурано оптимално функционисање батаљона.

– Непрекидно смо били укључени у извођење инжињеријских радова широм БиХ, ангажујући наше ресурсе како за потребе Оружаних снага, али и цивилних структура, посебно када су у питању изградња и санација путева. Тиме смо показали и доказали своје знање и способности у испуњавању задатих циљева, а који су имали двоструки значај – обуку припадника Инжињеријског батаљона и помоћ цивилним структурама – казао је Бојић додајући да су припадници јединице оправдали очекивања и показали висок ниво обучености и професионализма.

Пријему и постројавању у касарни присуствовао је испред Градске управе шеф Одсјека за борачко – ивалидску заштиту Станиша Микеревић, представници Полицијске станице и Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице, руководство дервентских школа, те представници вјерских заједница.

Обиљежавање Дана Оружаних снага БиХ почело је јуче Даном отворених врата и представљањем ученицима и другим грађанима опреме, возила и других средстава којим располаже Инжињеријски батаљон.

Оружане снаге БиХ основане су 2005. године.

Related posts

Усвојен Статут града Дервента

admin

Саопштење редакције
Дервентског листа

Derventski List

Дервента живи свечарске дане

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još