ДруштвоИЗДВОЈЕНО

САБОР У БИШЊИ УЗ МОЛИТВУ И УКУСНУ ХРАНУ

У манастиру Покрова Пресвете Богородице у Доњој Бишњи јуче је одржан црквено-народни сабор, а многобројни посјетиоци имали су прилику да пробају и традиционалне делиције и ђаконије дервентског краја на гастро-фесту.

Пети сабор, који се одржава у недјељу прије почетка петровског поста, започео је литургијом у девет часова.

Туристичка организација општине Дервента у манастирском комплексу организовала је и традиционални гастро-фест.

Директор Туристичке организације Младен Пећић рекао је да му је изузетно драго што је, упркос киши, гастро-фест посјетио већи број људи.

  • Храну су припремиле жене са подручја општине, односно чланице Удружења жена, Кола српских сестара „Царица Милица“, те из мјесних заједница тако да је понуда домаћих сланих и слатких специјалитета заиста богата. Драго нам је што је велики број људи присуствовао без обзира на лоше временске прилике, а имали смо и гошће из Бањалуке које су аутобусом допутовале и по чијим смо реакцијама видјели да им се свидјело – рекао је Пећић захвалишви се свим посјетиоцима и домаћицама које су припремиле храну.

 

Related posts

Данас наступа прољеће

admin

У храму у Новом насељу свечано на Преображење

admin

Балатуновић: Градићемо веће повјерење грађана према полицији

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još