Друштво

Сањам о наставничком позиву

Ласкаву титулу ученице генерације Основне школе „Тодор Докић“ из Календероваца ове године понијела је Лана Бјелошевић захваљујући марљивом учењу, али и учешћу на такмичењима из математике и физике, а жеља јој је да се у будућности и сама преноси знање неким новим ђацима.

Запажени резултати нису стигли само у посљедњој школској години, када је била трећа на градском такмичењу из математике и друга из физике, него и претходних година.

– Уписала сам гимназију и послије тога планирам да идем на факултет да студирам математику и физику – истакла је ова ученица додајући да се нада да ће је животна стаза одвести до просвјете.

– Занима ме све у вези са математиком и за планирам да се у току средње школе потрудим управо око овог предмета, али и физике. Надам се да ћу имати успјеха на такмичењима. Послије тога жељела бих да будем наставница, то ми је одувијек била жеља и надам се да ћу успјети да је остварим. Иако је то нешто чему тежим од малих ногу, томе је допринијела и наставница Жељана Икић, која ми је велика мотивација – додала је ова ученица.

Фолклор

Лана Бјелошевић већину слободног времена, већ седам година, посвећује фолклору и то као чланица КУДМ „Босиљак“. Жеља јој је да настави да буде дио друштва које баштини традицију овог краја.

Related posts

Игралиште на Чардаку добија обрисе

admin

ОД ДАНАС ОБАВЕЗНА ЗИМСКА ОПРЕМА

admin

Школа славила залагање
и успјехе ђака

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još