ИЗДВОЈЕНОНовости

Свака успјешна хумана
акција за мене је награда

Захвалница града, једно од највиших признања у Дервенти, има за мене огроман значај и заиста сам поласкан што су моји суграђани препознали уложени труд, залагање и вољу да помогнем другима, али ово је и признање свим људима који су учествовали у хуманитарним акцијама заједно са мном.

Ријечи су то Младена Тодорића из Доњег Детлака којем је додијељена Захвалница поводом Дана града, 28. августа.  Тодорић је признање заслужио својим хуманитарним радом и залагањем за помоћ другима и то учешћем у разним акцијама, а неријетко је био њихов координатор.

– Ово признање доживљавам као захвалницу свим људима који су свих ових година учествовали у акцијама у којима сам био дио екипе, покретач или координатор. Било би сасвим непоштено да све заслуге припишем себи, јер много је примјера пожртвовања и других људи који су допринијели да ја добијем ово признање – рекао је Тодорић казавши да, иако Захвалница града носи велики значај, посебну тежину има задовољство оних којима помогне.

– Највећи мотив је када видим да су људи којима сам помогао задовољни, а посебно 4. јануара, послије подјеле пакета нашим саборцима, када стигну слике уручивања тих пакета. То ме натјера да заборавим све оне бриге и страхове око организације, непроспаване ноћи и друге изазове – додао је Тодорић који је већ неколико година, један је од главних активиста у оквиру неформалне групе за помоћ бившим припадницима Војске РС.

– Група „Борци за борце“ броји око 250 чланова, а ријеч је о неформалној групи која се окупила путем „фејсбука“. Циљ је очување и евоцирање успомена на наше саборце и настојања да се не заборави стицање слободе и борбе на бранику отаџбине. Идеја за конкретне акције у мени се родила 2017. године, а примарни циљ је био да помогнемо борцима који су лошијег материјалног стања и да им покажемо да нису заборављени. Прве године почели смо са прикупљањем и подјелом печеница, а већ сљедеће године обезбјеђивали смо пакете помоћи – испричао је Тодорић чији је активизам кроз хуманитарне акције, али и несебично пружање помоћи, препозната и изван Дервенте.

– Ангажовао сам се и у Челинцу, и то након што сам погледао прилог на телевизији. Ту сам, како је неријетко бивало, имао подршку и свог радног колектива „Комуналца“, а у помоћ сам притекао и саборцу са Озрена. Никад ми није било важно одакле су људи, ако сам у могућности, помоћи ћу – рекао је Тодорић додавши да снагу за хуманост црпи из сопственог искуства.

– И моја породица и ја смо, не једном, били корисници туђе доброте и ја то и дан данас неизмјерно цијеним и зато ћу настојати, као и до сада, да помогнем онима којима је помоћ потребна – рекао је Тодорић који је и добровољни давалац крви. 

Најсвјежији примјер његовог ангажовања је акција за изградњу куће Славиши Малићу у Доњем Детлаку.

– Истини за вољу, акција изградње куће за Славишу и његовог брата покренута је раније, али на другој парцели. Изграђен је темељ, али из неких њихових разлога остали су у старој кући. Зимус, под зубом времена, та кућа се урушила и ми мјештани, комшије из села, прискочили смо у помоћ. Мислим да је највећи покретач у таквим акцијама она позитивна атмосфера у ваздуху, воља људи да без очекивања било чега заузврат, пруже помоћ – рекао је Тодорић.

Признање ће овом Дервенћанину бити уручено на свечаној сједници Скупштине града поводом Дана града.

Захвалност

Младен Тодорић је изразио захвалност свима који су показали, али и препознали хуманост на дјелу.

– Велику захвалност дугујем, како свим учесницима који су подржавали акције које сам координисао, тако и свом радном колективу „Комуналца“ који су подржали бројне акције, али исто тако су показали великодушност и помоћ мени и мојој породици. Свакако, моја захвалност иде и Градској борачкој организацији која ме предложила за Захвалницу, као и члановима Комисије за награде и признања и одборницима Скупштине града који су препознали мој труд – казао је Тодорић.

Related posts

Почео Васкршњи пост

admin

Друштвени дом поново
ће бити центар живота

Derventski List

Разматрана могућност скраћења или укидања рада недјељом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još