Култура

Свједочанство о бесмртности Јесењиновог дјела и лика

Животне борбе и изазове проткане снажним емоцијама, а које осликавају пут до свјетске славе и бесмртности једног од највећих руских пјесника Сергеја Јесењина, пред дервентском публиком вечерас je оживјела монодрама „Унеповрат“ у извођењу студента глуме Марка Вујевића.

Ова монодрама је предзавршни испит младог глумца, чији је он и аутор, а према ријечима Вујевића, цијели задатак није био нимало лак.

– Припремао сам се интензивно четири месеца и било је јако захтевно, јер су и тај Сергеј Александрович и тај Јесењин много другачији од мене, иако сам ја мислио да смо много слични. Тек касније када сам почео да га упознајем, да читам о њему и да слушам звучне записе, схватио сам у којој мери се разликујемо. Када сам почео са изучавањем о Јесењину нисам могао да не одрадим ову оду максимално, да га не упознам са другим људима и планирам да развијам ову драму – казао је Вујевића додавши да је постепено схватао величину пјесника чије дјело и живот је представио.

– Сергеј је био човек који је био изван свог времена, несхваћен. Уједно то је човјек који није дозволио да га спутавају, да га забране и да му бране да каже шта мисли и максимално се борио против неправде упркос турбулентном времену – истакао је млади умјетник.

Вујевић је казао да ће свој професионални глумачки живот почети у родној Суботици у Дечијем позоришту.

 

 

Related posts

ПЈЕСМЕ О ЉЕПОТАМА ВОДА СЛАТИ ДО 10. ЈУЛА

admin

Четири изложбе славе
музејску дјелатност

Derventski List

„Лија“ нови члан дружине

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još