Култура

Изложба оплеменила „Дервентско срце“

Изложбом ликовних радова аутора Абаса Арсланагића, Мидхата Алића и недавно преминулог Мирослава Сухаја вечерас је настављено овогодишње издање манифестације „Дервентско срце“, које традиционално организује ИМИЦ „Заједно“ у Дервенти.
Један од оснивача ИМИЦ-а у нашем граду Фадил Пелесић казао је да су у Центру за културу изложена дјела двојице умјетника који по професији нису сликари, али по осјећању то јесу, те дјела недавно преминулог Сухаја.
-До прије двадесетак дана заједно смо ишли у штампарију тражили неке картоне јер када опрема изложбу Мирослав то ради мајсторски и не допушта никакве покусе. Правили смо планове за сљедећу годину, да се направи реприза његових фотографија, јер оно благо које је скупио и које оставља Дервенти, то не може нико ни процијенити – рекао је Пелесић.
Професор математике у пензији Мидхат Алић каже да је од малих ногу волио сликарство.
-Радио сам са дјецом и волио сам то што радим 40 година, а када сам пензионисан окренуо сам се сликарству. Дружио сам се са сликарима који су ми дали инструкције. Изложене слике немају цијене, јер су рађене за моју душу, не продајем их, него дијелим – рекао је Алић.

Прослављени рукометни голман Абас Арсланагић рекао је да је прва слика коју је насликао „Бајер код великог камена“, коју је урадио по сјећању.
-Биће ми изузетно драго ако у тим сликама препознате ту моју дервентску емоцију коју и ви имате када долазите на ове скупове. Ја прије короне нисам двије боје саставио у животу, цртао сам добро оловком, покојни Миро ми је био наставник. Али ме заинтегрирао мој добри пријатељ Кићо Хамдија Алијагић који ми је послао слику мртве природе – казао је Арсланагић.
Након отварања изложбе Хор пензионера „Мозаик“ приредио је музичко вече.

Related posts

„Арт сцена“ доноси бајке за најмлађе

admin

Представа „Камен мудрости“ у четвртак

admin

„Љетна арт сцена“ оживјела дух традиције

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još