Култура

„Седам Снежана и патуљак“
oкупани хумором и овацијама

Аплаузи и смијех испунили су вечерас салу ХКД „Напредак“ захваљујући премијерном извођењу хумористичне и необичне представе „Седам Снежана и патуљак“ коју су пред Дервенћане изнијели средњошколци и одрасли чланови Драмског студија.

Представа која обједињује и реалност и машту, шаљивост, хумор, бајку и политику привукла је суграђане свих узраста који су аплаузима наградили глумце.  

– Овај комад рађен је по тексту Тоде Николетића који даје безброј могућности. Ова необична бајка говори о седам Снежана и једном патуљку, а ми смо се опредијелили за верзију бајке у изведби одраслих, али приређена и за дјецу и за одрасле, који вјерујем да ће мало више да схвате поуку представе – објаснио је ментор Синиша Тешановић додавши да комад садржи и отворене политичке алузије уз доминацију хумора.

Лик Мрвуљка патуљка отјелотворио је Давид Долић.

– Генерално је било изазовно припремити улоге јер је постава комбинована од глумаца средњошколаца и одраслих, мада је све лакше уз добре глумце и свакако још бољег режисера – рекао је млади глумац.

Полазници свих група Драмског студија који дјелује при Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ од фебруара ове године имали су укупно 24 изведбе представа укључујући и шест премијерних представа.

Related posts

Сликари ће четири дана
стварати на „Патковачи“

Derventski List

„Дјелидба“ осликала
непролазну слику друштва

Derventski List

„ДРЖАВНИ ПОСАО“ 26. ОКТОБРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još